A cigányságról vitázott Jeszenszky Zsolt és L. L. Junior

2023. október 06. 21:13

„Nem minden roma bűnöző. Ennyi lett volna az üzenetem” – fejtette ki a véleményét L.L. Junior.

2023. október 06. 21:13

A Mandiner korábban beszámolt arról, hogy L.L. Junior még szeptember elején írt nyílt levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek. Az előadó levelében többek között úgy fogalmazott, szeretné, hogy a miniszterelnök szigorítsa a jogszabályokat, illetve követeljen meg szigorúbb eljárásrendet annak érdekében, hogy az élet kioltására alkalmas vágó-szúró eszközök ne kerülhessenek közterületekre. A másik témakör pedig az volt, hogy

a kormányfő segítse elő, hogy a cigánybűnözés és a cigánybűnöző kifejezések kikerüljenek a politikai közbeszédből.

L.L. Junior a Frizbi vendége volt, ahol Jeszenszky Zsolttal vitázott. A vita központi kérdése a cigányság volt. Az énekes elárulta, hogy 2006-ban, Tatárszentgyörgyön szerinte tragikus következménnyel járt a gyűlöletbeszéd. „A gyűlöletbeszéd zavart egyedül.

Hogy ezt engedik, hogy ez lehet, ez nem büntetendő,

illetve az, hogy a rendőrség munkáját mások végzik el” – fogalmazott.

Természetesen nem avatjuk szentté a bűnözőket. Nem a romákat, a bűnözőket.

A bűnözőket elítéljük, és ezt akartam egyértelműen tisztázni. Nem minden roma bűnöző. Ennyi lett volna az üzenetem” – mondta el a véleményét L.L. Junior.

A műsorvezető, Hajdú Péter szerint korábban L.L. Junior osztotta meg a magyar társadalmat. „A leveledben megosztottad. Előjöttél azzal, hogy »jó itt nekünk élni nekünk, romáknak.« Miközben ti ugyanolyan magyarok vagytok, mint mi” – mondta Hajdú Péter.

„A konzervatív, keresztény, jobboldali gondolkodásnak is valójában egy nagyon fontos rejtett erőforrása a cigányság, ugyanis

a cigányság egy konzervatív, keresztény társadalmi csoport.

Hisz Istenben, és komolyan is gondolja az istenhitet, és a család is nagyon fontos számára” – mondta el a vita során Jeszenszky Zsolt.

A teljes felvételt itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó / Youtube

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. november 11. 11:03
Nem használjuk a cigánybűnözés szót, ha nem lesz annyi bűnöző közöttük. Ehhez kicsit jobban tisztelni kellene a magántulajdont és magát a BTK-t, el kell járni suliba, aztán dolgozni és magának a közösségnek kellene megvetéssel fogdulni a bűn felé. Iskola van, munka van, bűnüzni meg nem kötelező. A keresztény ember Krisztus óta a bűnt megveti, a bűnöst nem.
Marslakii
2023. október 08. 08:30
Junior érettségivel rendelkezik egyébként? Gyanítom, nem. Nehezített pálya ez neki. Viszont azt az alapállást jól ismeri, amit a "cigány elit" megkövetel - védeni a mundér becsületét, az emberjogi maszlagról hablatyolva. Aki még nem látta, és érteni szeretné a lényeget, nézze meg, szegény Bogdán László ellenvéleményére mi is volt a "roma értelmiség" reakciója: https://www.youtube.com/watch?v=sK9Ocd-FLNc&t=2202s
kizokkentido
2023. október 08. 06:47
A Hallo hallo című vígjáték sorozatban volt egy jelenet amikor két Gestapo tiszt cigánynak öltözik , hogy titokban ellenőrizhessék a francia kastély német tisztjeit. A jelenetben valahogy eltűnik valami a kastélyból mire a Gestaposok menekülőre fogják mivel a cigány álruhában rájuk terelődne a (lopás) gyanú.
Selamat
2023. október 07. 16:03
Ez a Junior csak a saját hangját szereti, de se valódi rálátása se kellő tudása a mai cigányság valódi életéről. Ezzel több kárt okoz a saját cigányságának, mint hasznot hozna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!