A BLM-szobor után hamarosan érkezik Ferencvárosba egy, a magyarságba és a Fradiba egyszerre belerúgó „modern műalkotás”

2023. október 12. 19:11

Baranyi Krisztina és társai ismét megvillantak Ferencvárosban.

2023. október 12. 19:11
Dezse Balázs
Dezse Balázs
Pesti Srácok

„Az elképzelések (és a baloldali egyetértés) következményeként egy olyan »különleges« műalkotás kerül hamarosan a Ferenc térre, amely egyszerre rúg bele a Fradiba és a teljes magyarságba, közben utal a »fideszes oligarchákra«, illetve sértegeti a pápát is, emellett nem mellékesen hatalmi jelképeket is szimbolizál. Emlékeznek még a szivárványos szoborra Ferencvárosban? Na, ebben az esetben is arról van szó, hogy a totálisan alkalmatlan helyi baloldal szerint a felesleges szobor célja, hogy »párbeszédet kezdeményezzen a helyiekkel«, hiszen Baranyi Krisztináék szerint ennél fontosabb dolog jelenleg nincs is a kerületben, a valós problémákról pedig éppen párbeszédet nem akar folytatni az ellenzék.

A szoborkompozíció – a turult, illetve más totemállatokat »felhasználó hatalmi jelképekhez« hasonlóan – két pólusra, ragadozókra és prédákra osztja fel a világot, ugyanakkor a népszerű köztéri szimbólum szokatlan összefüggésrendszerbe való helyezése révén változatos értelmezésekre teremt lehetőséget

– olvasható a Ferencváros honlapján nyilvánosan elérhető jegyzőkönyvben, amely az úgynevezett Public Art pályázat részleteit tárgyalja, ami jelen pillanatban Baranyi Krisztináéknak (hasonlóan a korábbi gusztustalan szivárványos szoborhoz) az egyik legfontosabb projekt, hiszen a kerületben minden más rendben van. Ja, nem. Ez a pályázat egyébként dióhéjban arról szól, hogy rengeteg pénzt költenek »modern művészetre«, amiket majd a helyiek megcsodálhatnak, és amelyek – az örökzöld balos klisé szerint – párbeszédet indítanak majd el az emberek között. A pályázók ötleteiről a dokumentum szerint egy direkt erre felkért »szakmai zsűri« dönt.”

Nyitókép: Facebook


 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. április 28. 09:17
Próbálok rájönni, ki a faragó, mert a cikkből nem látom. Talán Melocco? Nyilván vicc. Mint a "Lement az ingatlan ára!" A torkomon.
P. Ágnes
2023. október 24. 00:21
Ez a nő nem normális.
hunok99
2023. október 17. 07:55
Most tenyleg az ilye fattyu emberekre van szuksege a BP-i lakosoknak.....valoban ezek kellenek....ez BP-i valasztok IQ szintje???
Advocate
2023. október 14. 09:27
Hí be csúf!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!