1956-ban a magyarok küzdöttek a szabadságukért a moszkvai önkény ellen, ma pedig az ukránok teszik ugyanezt

2023. október 23. 08:31

Aki ezt eltagadja, az az elnyomás és az elnyomók oldalán áll.

2023. október 23. 08:31
Rácz András
Rácz András
Facebook

„Bucsában elkészült az áldozatok új emlékműve a Szent András templom kertjében. Nemcsak az itteni tömegsírba először eltemetett 119 áldozat neve van felsorolva, hanem a városból minden áldozaté – több, mint négyszáz emberé. A képek múlt péntekiek.

Sok gyerek is van köztük, külön kis emlékművük van nekik is.

Az egyiküket Anasztaszija Scsaszlivának hítvák. A щасливиa azt jelenti ukránul, hogy »szerencsés«, vagy »boldog«.

Nyolc évet élt. Ennyit élhetett.

Ma, október 23-án nagyon sokan fognak elég sok ostobaságot beszélni arról, hogy 1956-ban ki volt az ellenség, és főleg arról, hogy ma ki.

Én erről azt gondolom, hogy a két helyzet bizonyos szempontból hasonlít: 1956-ban a magyarok küzdöttek a szabadságukért a moszkvai önkény ellen, ma pedig az ukránok teszik ugyanezt. Az ellenség pedig mindkét esetben a szovjet/orosz elnyomás.

És aki ezt eltagadja, az az elnyomás és az elnyomók oldalán áll.

(Aki pedig politikai vitákat és nézetkülönbségeket szeret harcos és háborús metaforákkal leírni, annak halvány fogalma sincs arról, hogy mi a háború... )”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook/Rácz András

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
counter-revolution
2023. október 23. 22:06
"bumbiSanyi72 2023. október 23. 14:14 Pont úgy tesznek rendet mint 56-ban Te agyatlan..." "The 128th Mountain Assault Brigade during October and November 1956, it took part in Operation Whirlwind, the crushing of the Hungarian Revolution of 1956. The division captured Debrecen and Szolnok and Jászberény. Advancing westward, it participated in the storming of Budapest. On 15 December 1956, the division became the 128th Guards Motor Rifle Division at Esztergom." Ezeknek kalapoz a Rácz haverod.
Xplorator
2023. október 23. 21:21
"Ma, október 23-án nagyon sokan fognak elég sok ostobaságot beszélni arról, hogy 1956-ban ki volt az ellenség, és főleg arról, hogy ma ki." Így igaz. Egyiküket Rácz Andrásnak hívják. "1956-ban a magyarok küzdöttek a szabadságukért a moszkvai önkény ellen, ma pedig az ukránok teszik ugyanezt. Az ellenség pedig mindkét esetben a szovjet/orosz elnyomás." A Szovjetunió nevű államalakulat 1922-től 1991-ig létezett. RÉSZÉT KÉPEZTE UKRAJNA, ami nem jelent egyebet, mint határvidéket, amely olyan szedett-vedett gyülevész népek gyűjtőhelye volt, amelyek képtelenek voltak önálló államalkotásra akkor is, amikor már lehetőségük adódott volna. UKRAJNA nemcsak részét képezte a "moszkvai önkény"nek, de Magyarországon, 56-ban ők képviselték azt. És aki ezt nem tudja, az vagy szörnyen ostoba, vagy szörnyen aljas. Esetleg mindkettő. "És aki ezt eltagadja, az az elnyomás és az elnyomók oldalán áll." Aki pedig leír olyant hogy "szovjet/orosz", az nyugodtan leírhatja a "szovjet/ukrán"-t is.
Box Hill
2023. október 23. 20:37
"1956-ban a magyarok küzdöttek a szabadságukért a moszkvai önkény ellen, ma pedig az ukránok teszik ugyanezt" Kárpátalján?
tetx
2023. október 23. 19:49
A kurva nagy különbség az barátom, hogy az 56-os magyarok a kommunista rendszer vezetői, talpnyalói és a támadó oroszok ellen küzdöttek, míg a szarevő fuckránok a saját nemzetiségi állampolgáraik, köztük a magyarok ellen évek óta és azon túl a támadó oroszok ellen. Aki ennek a nem elhanyagolható tény kihagyásával párhuzamba állítja a két eseményt az inkább áruljon a piacon zöldséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!