Robbantás Esztergomban – drámai felvétel jelent meg a romokban álló családi házról

2023. szeptember 20. 21:40

Bevetés közben egy TEK-es meghalt, több rendőr és tűzoltó megsérült.

2023. szeptember 20. 21:40

Az M1 csatorna esti híradójában elhangzott, a helyszínen rendőrségi akció zajlik, a robbantás helyszínét a rendőrség hermetikusan lezárta, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjének ígérete szerint hamarosan hivatalos közleményt adnak ki.

A közmédia értesülései szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető – az eddigi információk szerint – felrobbantott egy ismeretlen tárgyat – hangzott el a híradóban. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben: hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt.

A közmédia tudósítója elmondta, hogy sajtóértesülések szerint egy férfi Esztergom külterületi, nem túl sűrűn lakott részén 

szerda délután folyamatosan robbantással fenyegetőzött, és fenyegetését be is váltotta. 

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy amit felrobbantott, az egy gázpalack volt-e, vagy valamilyen robbanószerkezet – tette hozzá az M1 tudósítója.

Értesülések szerint a helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a katasztrófavédelem is.

A közmédia munkatársa több szirénázó mentőautót is látott a helyszínen, és elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ munkatársai senkit sem engednek a helyszín közelébe.

Az esztergomi kórházban ágyakat tesznek szabaddá, orvosokat hívnak be, az MTI tudósítója a helyszínről azt közölte, a robbantás környékét 300 méteres körzetben lezárták.

A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. A tettes állapotáról egyelőre nincs hír, ám valószínűleg a súlyosan sérültek között van a Hír TV összeálítása szerint.

Az áldozat információink szerint a TEK munkatársa. A Mandiner a tragédia kapcsán kereste a  Terrorelhárítási Központot, egyelőre várjuk a megerősítésüket.

A robbantásnak nincs köze a kihelyezett frakcióüléshez

Az Origo időközben egy drámai felvételt közölt a felrobbantott házról, és megjegyezte, hogy

a robbantásnak nincs köze a Fidesz frakcióüléséhez, onnan négy kilométerre történt.

Sajtóértesülések szerint Pintér Sándor, belügyminiszter, aki a frakcióülés miatt a városban tartózkodik, már megérkezett a helyszínre.

Zajlik a rendőri intézkedés

A HVG munkatársai a helyszínen vannak. Jelentésük és az ott készített felvételeik tanúsága szerint sok rendőr- és mentőautó van a környéken. A rendőri intézkedés továbbra is zajlik, még most is érkeznek rendőrök, hogy biztosítsák a területet – írta a lap.

MTI/Origo/HVG

Nyitókép: Origo

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2023. szeptember 21. 07:22
I feel the earth move under my feet 2023. szeptember 20. 21:46 A sok buzi dzsíájdzsó ilyenkor elemében van.. Demokratikus módon demokratikus emberekkel lehet eljárni. Ha nem működik együtt a felszólításra, pontot kell tenni az ügyre az ilyen végkifejletek megelőzésére. A fal mögül is ki tudják lőni, ez nem állapot hogy gyilkolják a rend őrzőit. Ezek nem betegek, gátlástalan szarháziak, lőnek, késelnek, robbantgatnak.
spidxx2
2023. szeptember 21. 06:49
Ez a vége annak ,h a kormány hagyja garázdálkodni a végrehajtó maffiát!!!
Proxima Centauri
2023. szeptember 21. 06:47
Magyar ember volt, lehet hogy szabadságharcos.... Bár ha Esztergom.... biztosan a tótoknál szerezte be a gázpalackot...
Genusnextgen
2023. szeptember 20. 23:37
Nem tudta fizetni a villanyszámlát. Sajnos egyre többen vannak ilyenek, csak remélhetjük, hogy ennyire nem látják kilátástalannak az életüket az orbán-infláció miatt. #rombabaszottország #csicskafidesz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!