Gyors és határozott fellépést kell a migráció ellen Orbán Viktor és Giorgia Meloni szerint

2023. szeptember 14. 15:51

Az ukrajnai háborúról, migrációról és a magyar-olasz együttműködésről tárgyalt csütörtökön.

2023. szeptember 14. 15:51
ORBÁN Viktor; MELONI, Giorgia

Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban találkozott, hogy megvitassák a legfontosabb európai és nemzetközi kérdéseket valamint Róma és Budapest kiváló kétoldalú kapcsolatait – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A Budapesti Demográfiai Fórum eredményeit kommentálva megerősítették a családbarát politika fontosságát az Európa előtt álló demográfiai kihívások tükrében is. Ukrajnával kapcsolatban a két miniszterelnök elítélte az orosz agressziót, és békére szólított fel. 

Emlékeztettek a Kijevnek eddig nyújtott támogatásra, és hangsúlyozták az európai egység megőrzésének fontosságát Ukrajna támogatásában.

A migrációs kérdésekkel kapcsolatban megismételték: gyorsan és határozottan kell fellépni. 

A migráció az Európai Unió közös kihívása, amelyre kollektív választ kell adni – vélekedtek, hozzátéve: az útnak indulások megelőzése érdekében a külső dimenzióra kell összpontosítani, különösen a migránsok származási és tranzitországainak nyújtott politikai és gazdasági támogatáson, az embercsempész-hálózatok elleni küzdelmen, valamint az olyan személyeket érintő hatékony visszaküldési politikán keresztül, akiknek nincs joguk Európában maradni. A származási országok együttműködésének biztosítása érdekében feltételrendszeri mechanizmusokat is be kell vezetni – hangsúlyozták.

A két miniszterelnök elkötelezte magát kormányaik további szoros együttműködése mellett, tekintettel a 2024 második felében esedékes magyar uniós elnökségre - olvasható a tárgyalás után kiadott közleményben.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lurker
2023. szeptember 15. 09:10
8600 nigger. egy nap alatt. Lampedusára. És Viktor még szóbaáll ezzel az áruló kurvával? nem örülök, hogy találkoztak, rossz képet fest...
drogqueen
2023. szeptember 14. 21:08
Meloni metakommunikációján látszik, hogy nem kedveli Orbánt..
Gonella
2023. szeptember 14. 19:49
mesélje már el meloninak, hogy miért nem hasonlítható össze 56 és a ukrán orosz konflikt!
ertönszena
2023. szeptember 14. 18:53
"Ukrajnával kapcsolatban a két miniszterelnök elítélte az orosz agressziót, és békére szólított fel. Emlékeztettek a Kijevnek eddig nyújtott támogatásra, és hangsúlyozták az európai egység megőrzésének fontosságát Ukrajna támogatásában." Ukrajna bekaphatja a hátam. A nyugati narratíva brutális és végtelenül ostoba hazugság. Kizárólag idióták veszik be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!