Nem templomban lakik

2023. szeptember 08. 23:00

Már az elég komikus, hogy Simicskó a kereszténységet védve marxista kategóriákat használ.

2023. szeptember 08. 23:00
Huszár Ágnes
Huszár Ágnes
Népszava

„Nem a templomban lakik az Isten – gyerekkoromban sokszor hallottam ezt. Arra mondták, aki aljas, erkölcstelen módon élt, de minden istentiszteleten megjelent, és ott mutogatta buzgón, milyen nagy keresztény is ő. A mondás különben Pál apostolnak egy Athénban elmondott prédikációjából származik: »Isten kézzel készített templomban nem lakik«. (ApCsel 17:23, 24)

Simicskó István, a KDNP parlamenti frakciójának vezetője egy baranyai falu, Gödre katolikus temploma 250 éves fennállásának ünnepségén mondott beszédet, melyben azzal dicsekedett, hogy 2010 óta a Kárpát-medencében 3700 templomot és 2200 plébániát és közösségi házat újítottak fel, 200 új istenházát építettek. Büszkén jelentette ki, hogy »mi magyarok« példát mutatunk Nyugat-Európának igazi keresztényi szellemből. Az európai civilizáció ugyanis »vallási talapzaton« jött létre, márpedig »ha ezt a talapzatot, a hitet elhanyagoljuk, akkor maga a felépítmény, az egész civilizáció kezd el porladni, széttöredezni«.

Már az elég komikus, hogy Simicskó a kereszténységet védve marxista kategóriákat (alap, felépítmény) használ, de beszédének vége az igazán csattanós: »Nekünk magyaroknak kell tükröt tartanunk a Nyugat elé, hogy megmutassuk, van keresztény válasz a globalizációs és migrációs problémákra.«”

Nyitókép: Pixabay

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jagdpancer
2023. szeptember 10. 09:56
Huszár elvtársnő maga még aktív? Mint a Timúri partizánok ? Nem kellene már egy öregotthonban vegetálnod ?
valaki-954
2023. szeptember 10. 09:03
Mekkora baromság! Marxista kategória... Ezek szerint az egész hazai ellenzék és Brüsszel hitlerista kategóriákat használ, amikor háborús fenyegetéseket fogalmaz meg, és Oroszország eltiprásáról vizionál?
Hangillat
2023. szeptember 10. 02:38
"az igazán csattanós: »Nekünk magyaroknak kell tükröt tartanunk a Nyugat elé, hogy megmutassuk, van keresztény válasz a globalizációs és migrációs problémákra.«” HÁ moha felhasználásával készít medicina extrátumot a 'nemlétező' probléma enyhítésére mint Mohamed? " Az utóbbi időben három magyar vonatkozású téma fordult elő sokszor a nyugati sajtóban:" A weyerbélázás esete: a berlini kiküldött tudósító, 'nemlétező kapcsolatai révén', a legnagyobb német lapban elhelyezett cikkét önmaga szemlézte, majd az azt 'véletlenül' szemléző többi újság után azokat szemlézte mint a Nyugat lapjainak sommás, a magyar kormányon szörnyülködő véleményét. HÁ szörnyülködő Proliszava szörny.
balbako_
2023. szeptember 09. 14:32
Nehéz kihámozni hogy a komcsi anyó, vagy apó mitől került állapotba, hogy klaviatúrát ragadjon. Hát az a baja, hogy a marxizmus leninizmus - stipi stopi - szavakat lenyúlt - enyém a vár tiéd a lekvár - és aki ezeket a szavakat használja automatikusan megveszekedett komcsivá válik. (A néni vagy bácsi meg hülye. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!