Megbírságolták az ATV-t

2023. szeptember 28. 14:05

Több szabálytalanságot is megállapított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

2023. szeptember 28. 14:05
null

Az ATV március 16. és 22. közötti adáshetének hatósági ellenőrzése során több szabálytalanságot is megállapított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület három jogsértés miatt összesen 775 ezer forint bírságot rótt a televízió médiaszolgáltatójára, ezen felül további 75 ezer forintot kell fizetnie az ATV vezető tisztségviselőjének – közölte az NMHH csütörtökön az MTI-vel.

Az országos kereskedelmi csatorna egyhetes műsorfolyamának vizsgálata során a hatóság megállapította, hogy a szolgáltató határozatában szereplő vállalásával ellentétben a televízió

egy adásnapon nem teljesítette a rendszeres híradásra vonatkozó kötelezettségét,

valamint a vállalt heti műsoridejét is túllépte, amiért a hatóság 75 ezer forintos bírságot rótt ki a csatorna szolgáltatójára.

A burkolt kereskedelmi közlemény közzétételének tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezést több alkalommal is megsértette az ATV a Hazahúzó című műsorában. A műsor a vizsgált adáshéten az ismétlésekkel együtt összesen nyolc alkalommal került adásba. A médiatanács ezért 600 ezer forint bírsággal sújtotta a médiaszolgáltatót.

A műsorszámok támogatására vonatkozó előírások megszegését állapította meg a médiatanács összesen két alkalommal az Életre fel! című műsor március 18-án és 19-én sugárzott epizódjaiban, amiért 100 ezer forintos bírságban részesítette az ATV médiaszolgáltatóját. A fenti döntésekhez kapcsolódóan, az ismételt jogsértésekre való tekintettel a szolgáltató vezető tisztségviselőjét 75 ezer forint bírsággal sújtotta – közölte az NMHH.

(MTI)

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2023. szeptember 28. 16:40
„Még mindig nem tartja be a TV2 a törvényeket, még mindig hazudik a vezérigazgatója, Pavel Stanchev. Újabb 500.000.- forint büntetést kell fizetniük a bíróság jogerős ítélete alapján, mert még mindig nem olvasták be a helyreigazításokat” A televízió korábban azzal érvelt, hogy ha eleget tett volna a bírósági ítéletnek, és beolvasott volna mindent úgy, ahogy a bíróság arra kötelezte, nem lett volna elegendő a Tények műsorideje a szövegek ismertetéséhez.
Bitrex®
2023. szeptember 28. 15:44
Sebaj. Vidám vasárnap majd extra gyűjtést rendeznek a híveknek.
formaegy-2
2023. szeptember 28. 15:43
Hatalmas büntetés.)))))))))) Röhögnek a markukba.))))))))))) Mint L.L. Junior és G.w.M. - belerokkantak a büntetésbe.))))))))))))) Jogosan röhögnek. Folytatják, ahol abbahagyták.
nemmondom
2023. szeptember 28. 15:33
A foglalkoztatottakat kellett volna a féloldalas híreik, a primitív kabaréik miatt. Egy értékelhető műsoruk van: A Géniusz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik