Már a biciklit is lopják

2023. szeptember 25. 19:23

A derék holland sajtkészítők, a francia autógyári munkások, a német könyvelők, de a Brexit előtt még angol halárusok is, 46 millió forintot dobtak össze Mayer úr rekreációs központjára.

2023. szeptember 25. 19:23
Dési János
Dési János
Klubrádió

„Mint az közismert, az EU-s pénzek megszerzéséért egy Navracsics Tibor-féle minisztérium a felelős. E minisztérium egyik vezetője – talán második embere – Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár. Mint a minap Tompos Márton és Hajnal Miklós momentumos képviselők Hadházy Ákos nyomozása alapján beszámoltak róla, Mayer Gábor egy olyan győrújbaráti ingatlant birtokol a vagyonnyilatkozata szerint, amelyet EU-s pénzből építettek rekreációs központnak még 2014-ben.

A derék holland sajtkészítők, a francia autógyári munkások, a német könyvelők, de a Brexit előtt még angol halárusok is, 46 millió forintot dobtak össze Mayer úr rekreációs központjára. Oké, elég pitiáner amikor a kollegák vadászkastélyokat, dohány-nagykereskedelmi cégeket, Andrássy utakat és Balaton partokat visznek haza a mentőautók szervizelése mellé. De, aki a kicsit nem becsüli, az annyit is érdemel amennyije van.

Mayer államtitkár, ha innen nézzük egy lúzer – kivéve persze, ha akad még ez az a tarsolyában hazavive, akkor ezért ünnepélyesen elnézést kérünk. És természetesen minden a legnagyobb törvénytisztelet és a szabályok betartásával történt, ha onnan nézzük. Állítólag csak öt évig kell rekreációs központot működtetni, utána viheti a holmit, ahová csak akarja. Mondjuk felvetődik a kérdés, hogy volt e két perc, míg rekreációs központként működött ez az épület, de ne kicsinyeskedjünk! Fel lehetne hozni, hogy ha nagyon beütött volna az EU-s pénzekkel megtámogatott vállalkozás, akkor nem zárja be Mayer vállalkozó, hanem keres vele több házra valót. De minek is ezen rugózni.

Inkább képzeljük el azt a helyzetet, hogy Navracsics miniszter távollétében államtitkára megy az EU-ba tárgyalni, hogy ide a pénzt, mert mi pontosan, gondosan, hasznosan és jól költjük el.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik