Magyar Nemzet: Márki-Zay kampányába is vándorolhattak Karácsonyék kétes eredetű pénzei

2023. szeptember 23. 12:02

A lap szerint az is érdekes, hogy Márki-Zay korábban szinte fillérre pontosan eltalálta a Karácsony mozgalmához befolyó kampánypénzének nagyságát.

2023. szeptember 23. 12:02
SZABÓ Tímea; KARÁCSONY Gergely; MÁRKI-ZAY Péter; VAJDA Zoltán; CSÁRDI Antal; TORDAI Bence; HAJNAL Miklós; JÁMBOR András; HADHÁZY Ákos

A Magyar Nemzet tényfeltáró cikke szerint Márki-Zay Péternek a tiszteleten kívül más oka is lehetett arra, hogy belépjen a Karácsony Gergely féle 99 Mozgalomba. A mozgalom fedezte ugyanis a Karácsony-kampányt, így egyebek mellett balliberális portálokon hirdetési felületeket vásároltak, amelyeken, Karácsony visszalépése után 

Márki-Zay Péter és Orosz Anna akkori Momentum-elnök közös plakátjai is megjelentek.

A hódmezővásárhelyi polgármester már 2021. november elsején állt elő azzal, hogy becslése szerint Karácsony mintegy félmilliárd forintból kampányolt. Arra is kitért, hogy nem idegen számára a főpolgármester adományozói köre, és már ekkor azt kérte, hogy adják át neki a plakáthelyeket. 

Én nyilván ismerek néhány adományozóját, akit nem fogok megnevezni. […] Hazai nagyvállalkozói üzleti körök vannak igen, akit én legalábbis tudok”

– jelentette ki akkor Márki-Zay Bohár Dánielnek. 

Pontos becslés

A lap szerint az is érdekes, hogy Márki-Zay szinte fillérre pontosan eltalálta a Karácsony mozgalmához befolyó kampánypénzének nagyságát, amit szintén 2023 júliusában úgy indokolt, hogy 

jól tippelt”. 

Márki-Zay Péter 2022. március 22-én és idén szeptember 19-én is beszélt arról, hogy a DatAdat és a Bajnai-kör Karácsony Gergely mögött állt az előválasztás első fordulójában, ám a második fordulóban – plakáthelyek átadásával – már az ő szekerét tolták. A hódmezővásárhelyi polgármester tehát arról beszélt, hogy – mintegy operatív módon – „Karácsony Gergelynél és Karácsony Gergellyel” tudta elintézni, hogy a a 99 Mozgalom által foglalt plakáthelyeket használni tudja.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. szeptember 23. 13:24
Magyar Nemzet: Márki-Zay kampányába is vándorolhattak Karácsonyék kétes eredetű pénzei Nos a teljesség kedvéért fel kell tenni a kérdést: A fidesz kampányába is vándorolhattak (vándorolhatnak) a "lölő félék" kétes eredetű pénzei? Kínos kérdés, ugye elvtársak, de felvethető! Ilyenkor szokott elsápadni a párt "illetékes elvtársa". Persze az elvtárs szó szabadon cserélhető úrra, fiúkra, nagyságos asszonyra, jó barátra, esküdt ellenségre a fidesz pártnévvel egyetemben. A "lölő félék" világnézete is lényegtelen. A lényeg a pénz!
Pelso j.
2023. szeptember 23. 13:02
a fidesz miből kampányol harminc éve, a tagdíjakból?
Mich99
2023. szeptember 23. 12:26
A Moslék Maffia összetart. Ennyi.
Genusnextgen
2023. szeptember 23. 12:18
A kipcsak-cigány milliárdokat öl romániai, szlovák, szerb és ukrán ellenzéki politikusokba Buksikák, a magyar ellenzéki politikusoknak is jut hát egy kis aprópénz külföldről. Ne irígykedjetek szoponcok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!