Magyar mentőcsoportok indulnak az árvíz sújtotta Líbiába

2023. szeptember 14. 15:46

Az akciót a magyar kormány és a Honvédség is támogatja.

2023. szeptember 14. 15:46

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Budapest Mentőszervezet és az Életjel Mentőcsoport 46 emberrel és három kutyával indul útnak az árvíz sújtotta Líbiába a magyar kormány támogatásával – közölte Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára csütörtökön a Facebook-oldalán.

Ezt is ajánljuk a témában

Azbej Tristan azt írta, Magyarország kormánya a Hungary Helps – Magyarország segít programon keresztül 14 millió forint értékben támogatja a kiutazó csapatokat, a Magyar Honvédség pedig a kiutazásukban nyújt segítséget. Az államtitkár felidézte: Líbiát hétfőn „bibliai méretű katasztrófa”, olyan vihar érte, amely Derna kikötővárosában áttörte a várost a tengertől elválasztó gátakat, a beáramló tenger pedig egész kerületeket sodort el.

Ezt is ajánljuk a témában

Eddig legkevesebb hatezer halálos áldozatról tudni, de tízezer eltűnt embert keresnek, egyre csökkenő reménnyel. „Amint értesültünk a tragédiáról és segítségkérést kaptunk a líbiai hatóságoktól, felvettük a kapcsolatot a civil kutató-mentő csapatokkal, akikre ezúttal is számíthatunk” – fogalmazott. A kiutazó mentőcsapatok küldetésének célja ezúttal is az életmentés, „mi pedig törekszünk minden lehetséges módon segíteni őket, hogy nekikezdhessenek a munkának” – írta Azbej Tristan. „Imádkozzunk az áldozatokért és családjaikért!” – kérte bejegyzésében az államtitkár.

(MTI)

***

Nyitókép: Azbej Tristan Facebook-oldala

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack Reynor
2023. szeptember 14. 17:24
Remélem, ezek nem olyanok, mint az ENSZ segélydelegációk, akiknek az ötcsillagos szállodai elhelyezés és a reprezentatív fotók készítése a fontos.
survivor
2023. szeptember 14. 15:56
connorj Viccelni tetszik ? 200 év múlva TÖMEG halál ??? Európában ? 10/ km2 átlagos népsűrűség mellett ?
survivor
2023. szeptember 14. 15:54
A fasz van Európában ??? Földrengés , CIKLON, árvíz ?
connorj
2023. szeptember 14. 15:51
BRICS+ ELNÖKÚRAK! MUNKAGÉPEK HADSEREGE VAN AZ ÖNÖK BIRTOKÁBAN. 200ÉV MÚLVA, NE LEGYEN EURÁZSIÁBAN ÁRVÍZ MIATT TÖMEGHALÁL.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!