Lenin a falon

2023. szeptember 06. 17:17

Szárad a friss vakolat, lassan beleolvad a környezetébe, a gyerekek pedig már akkor is leszarták, amikor kint volt.

2023. szeptember 06. 17:17
Kárpáti Iván
Kárpáti Iván
Klubrádió

„Az iskola áll, a neonok világítanak, vannak tanárok is még, be tudott menni a gyerek. Kicsit még mindig izgulunk, hogy melyik pedagógust küldik el az előző tanévi engedetlenkedés miatt, és ki az, aki a státusztörvény hatására távozik. Már így is vannak veszteségek, nagyobb probléma ez, mint a málló vakolat.

Igaz náluk legalább nem kerültek ki bölcs vezérünk gondolatai a falra. A '80-as években nálunk csak annyi volt Lenintől, hogy »Tanulni, tanulni, tanulni«, Kádár beszédei nem voltak kiplakátolva, nem tartott rá igényt. Ahogy szerintem Orbán sem személyesen, a különbség annyi, hogy a késő Kádár-kori pártbürokraták már nem érezték szükségét, így bevágódni a főtitkárnál.

Az egész balhéból annyi maradt, hogy a frissen átadott és valóban pazarul felújított, gyakorlatilag újjáépített gimnázium falán most egy kicsit még látszik a nyoma az ideológiai térfoglalásnak. Nem tudom, hogy most örülnöm kellene-e, hogy ennyi önkorrekciós képesség még van a rendszerben, vagy már régen túl vagyunk azon a ponton, ahonnan nincs békés visszaút.

Szárad a friss vakolat, lassan beleolvad a környezetébe, a gyerekek pedig már akkor is leszarták, amikor kint volt. Lehet még azt sem tudják magukról, hogy nem simán csak kamaszok, hanem »őrhelyek«. Szerintem jól szórakoznának rajta, de ha nem muszáj, ne áruljuk el nekik.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Shutterstock 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2023. szeptember 07. 13:36
Jobban örülnél ha lmbtq zászló lenne a falakon miden iskolában mi?! Te pedofilmosdató ballib faszfej!
states-2
2023. szeptember 07. 09:38
A kommunista, aki leszarja Lenint, mert Lenin nem volt se buzi, se pedofil.
kbs-real
2023. szeptember 07. 07:41
Cseppben a tenger. Bárki megértheti belőle, mi a baj ezekkel a cinikus, nihilista faszfejekkel.
machet
2023. szeptember 06. 20:19
Ember, te már túl okos is vagy.Nehogy megszédülj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!