Lendvai szaporítószervei

2023. szeptember 18. 21:31

Lassan mondom, hogy Ildikó asszony is megértse: Ez már nagyon gáz.

2023. szeptember 18. 21:31
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Nagyot szólt a napokban megrendezett V. Budapesti demográfiai csúcs. Nem is elsősorban a méretei miatt (négy kontinensről mintegy hatvan állam- és kormányfő, egyházi és civil szervezeti vezető vett részt az eseményen), hanem az ott elhangzott előadások kapcsán: hogyan teremthetünk biztonságos, kiszámítható jövőt a családok és a következő generációk számára.

Kiderült, Magyarország jó úton jár, nőtt a házasságok és a születések száma, csökkent az abortuszoké (a családpolitikai lépések miatt 160 ezerrel több gyerek született).

Ma már kétszer annyi bölcsődei és óvodai férőhelyhely van, mint 2010-ben, ingyenes az óvodai ellátás, növekedett a munkavállaló édesanyák aránya stb. Csupa jó hír – már akinek.

Lendvai Ildikó egy másik demográfiai csúcsot látott. Az egykori MSZP-elnöknek a Népszavában közzétett »humoros« tudósítása egyúttal a szerző aggasztó kórlapja.

A népességfogyás megfékezésére a kormányzati szaporítószervek hivatottak – frappíroz a hajdani cenzor asszony. – Az elmúlt napokban ezekből kettőt ismerhettünk meg: a mikrofont és a szavazócédulát.

És dől belőle a jópofaság: a mikrofon azért szaporítószerv, mert abba nagyon sokszor kell bemondani, hogy családbarát kormány.

A szavazócédula meg azért, mert (Orbán Viktor szerint) népszaporulat akkor lesz, ha nem szavazunk a liberálisokra.

Végezetül egyfajta hármas »átkaroló hadműveletről« is ír az elnyűhetetlen proletárhumorista: kötcsei fideszes találkozó, a demográfiai csúcs magyar beszédei, pénteki Orbán-rádióinterjú. Frenetikus! Lassan mondom, hogy Ildikó asszony is megértse: Ez már nagyon gáz.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Lendvai Ildikó

Népszava

Idézőjel

A romok alá szorultak hangjait valahogy túl kell kiabálni.

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik