Kell az uniós pénz, jöhetnek a franciák Paksra

2023. szeptember 12. 21:35

Orbán nem hajlandó feladni az illiberális fasiszta rendszert, mert ez az ő életműve.

2023. szeptember 12. 21:35
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Orbán totálisan elszigetelte Magyarországot, egyetlen szövetségese és támogatója sincs az Európai Unióban, ezért teljes blokád veszi körül. Ezért nem tud rést találni az EU-ban, hogy megkapja a jogállamiság megsemmisítése miatt jogosan visszatartott uniós pénzeket, amelyek a sikerpropagandával ellentétben, Magyarországot térdre vitték. A költségvetés összeomlott, az államháztartás hiányának mértéke a rendszerváltás óta rekordokat döntött, az állam a fizetésképtelenség közelében áll. Brüsszel ingyen pénze nélkül a nagy és gazdag Magyarország, a NER egy csődtömeg.

Orbán ennek ellenére nem hajlandó feladni az illiberális fasiszta rendszert, mert ez az ő életműve, éppen olyan, mint ő maga. Saját képére és hasonlatosságára alakította az országot, amely elveszítette a külvilág minden megbecsülését és tiszteletét. Egyetlen lehetősége maradt, hogy az EU-n belül egy megfelelően erős támogatót találjon, aki korrupt módon egyengeti az útját az uniós pénzek felé. Azért, hogy ne kelljen megpróbálkoznia azzal, hogy a háborúra, a migrációra, Sorosra és a genderekre kelljen fognia a teljes gazdasági és pénzügyi összeomlást.

A franciákban megtalálta a potenciális partnert, akik a paksi nukleáris együttműködés fejében hajlandóak lesznek az ajtók mögött puhítani mindenkit, hogy engedjenek Orbánnak, és mentsék meg az Európai Uniós első fasiszta államát és legkorruptabb fasiszta diktátorát. Orbánnak vélhetően úgy sikerült ezt lenyomni az oroszok torkán, hogy ez elkerülhetetlenül szükségessé teszi a franciák és az oroszok együttműködését, s ezel az oroszok elleni szankciós politika is lazulhat. Putyint is közelíti ezzel az EU-hoz.”

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misi53-2
2023. szeptember 13. 17:59
Renó , citrojen ,pezsó csupa szar román megbízhatatlan autó! Miért lenne jó egy atom valami ?már bizonyítottak Pakson, simlis sunyi franciák !
tapir32
2023. szeptember 13. 17:44
Mi az alapja annak, hogy Bartus egyetlen szavát is elhiggyük? Mi az alapja annak, hogy Bartus egyetlen szavát is elolvassuk?
tapir32
2023. szeptember 13. 17:39
Bartus néven írogató alak tekintélyelvű gondolkodásáról, rasszista előítéleteiről és fasisztoid elképzeléseiről azáltal szereztünk tudomást, hogy írásaiban a saját problémáit másokra vetíti.
KBA98
2023. szeptember 13. 16:27
Neked senki nem adott szót, ergo a véleményedet tartsd meg magadnak. Amúgy meg nem örülnék, ha a franciák beleavatkoznának az atomos ügyeinkbe! Most az egyszer nem örülök a Főni mondatainak. Oroszok kezdték, fejezzék is be! A franciáknál csak BB volt jó, semmi más (no meg a sajtok!).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!