Karácsony minden héten lebukik

2023. szeptember 22. 13:27

Nincs jogsija. A sofőr pedig sokszor hajlamos fittyet hányni a közlekedési szabályokra.

2023. szeptember 22. 13:27
null
Apáti Bence
Apáti Bence
Magyar Nemzet

„A főpolgármester tehát jelenlétével támogatta saját városa egyik hídjának a lezárását. Ez azért tényleg példa nélküli. Ja, majd elfelejtettem! A lezárt Lánchíd sincs lezárva, ha baloldali tüntetők akarnak vonulni rajta. Érdekes. 

Ahogyan az is, amit az autómentes napon művelt. Karácsony Gergely ugyanis két napig fotózkodott a BKK járatain, mintegy a közösségi közlekedés előnyeit reklámozva, sorra készültek a gondosan beállított PR-fényképek a villamosozó, roppant progresszív és zöld főpolgármesterről, aki amúgy már a választási kampányát is arra építette, hogy hason­lóan nyugati kollégáihoz, biciklivel fog munkába járni. Valóságban, a szürke hétköznapokon azonban szó sincs ilyesmiről. 

Karácsony Gergely nemhogy nem jár biciklivel, éppen ellenkezőleg: szolgálati autóval közlekedik. Amelyet sofőr vezet. Hiszen Gergőnk négy alkalommal is megbukott a vizsgán. Nincs jogsija. A sofőr pedig sokszor hajlamos fittyet hányni a közlekedési szabályokra, hol buszsávban előzi a kocsisort, hol pedig mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen áll meg. De az sem ritka, hogy járdára vagy egy biciklisávon parkol le.

Ez történt az autómentes napon is. A Bors szemfüles stábja buktatta le a transzzöld főpolgármestert, aki ugyan tömegközlekedő, bicikliző, a környezetéért aggódó polgárnak identifikálja magát, de közben autóval érkezett meg az összes helyszínre. És fokozni is tudta a fokozhatatlant, amikor ugyanis a lap munkatársa megkérdezte tőle, hogy valóban gépkocsival érkezett-e a gépkocsimentes rendezvényre, 

Karácsony újra hazudott egy nagyot; idegesen nevetgélve azt válaszolta, hogy egy másik programra kell mennie. Azonban a következő állomás nem egy másik program volt, hanem pasaréti otthona. A sofőr ott sem érezte úgy, hogy be kellene tartania mindenféle csip-csup szabályokat, egy barátságos megállni tilos tábla után parkolt le. Gergőnk pedig kiugrott a hátsó ülésről, mint az urak, és ruganyos léptekkel elindult az otthonába, mintegy kipihenni a hétvége fáradalmait.”

Ezt is ajánljuk a témában

„A szabályok mindenkire vonatkoznak” – elhatárolódott Karácsony Gergelytől a II. kerület polgármestere

Őrsi Gergely MSZP-s kerületvezető azért bízik benne, hogy csak egy „egyszeri botlásáról” van szó.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Karácsonyi előfizetési akció
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik