Karácsony helyettese reagált az OTP feljelentésére

2023. szeptember 21. 21:16

Szerinte ez nem a fővárost érintő ügy, a bankintézet pedig egyetlen megbeszélésen sem hozakodott elő a témával.

2023. szeptember 21. 21:16

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyűlést megelőző háttérbeszélgetésen öntött tiszta vizet a pohárba a nagy port kavaró OTP feljelentési üggyel kapcsolatban. 

„Továbbra is kiváló és gyümölcsöző a szakmai kapcsolat az OTP-vel, folyamatosan tárgyalnak, és nem tervezik azt sem, hogy szakítanak velük”

– hangsúlyozta Karácsony Gergely mozgalmával és az OTP-vel kapcsolatban. 

Azt is hozzátette, hogy ez nem a fővárost érintő ügy, a bankintézet pedig egyetlen megbeszélésen sem hozakodott elő a témával. Ami szerinte furcsa lett volna, mivel ő nem tagja a 99 Mozgalomnak. „Eddig pénzmosásról beszélt mindenki, de ez leszűkült a magánokirat-hamisításra, ha ez egyáltalán megállja a helyét” – fogalmazott Karácsony helyettese.

A főváros aktuális pénzügyi helyzetével kapcsolatban Kiss Ambrus elmondta, hogy szeptember 15-ig kellett befizetni az adózóknak az iparűzésiadó-előleget, amelynek eredményeként 

a főváros jelenleg 39,7 milliárd pluszban van, augusztus végéig pedig 141,4 milliárd forint ipa folyt be. 

 

Valóban csőd szélén áll a főváros?

Az is kiderült, hogy a főváros működési kiadása az első nyolc hónapban 

203 milliárd forint volt, és 193,4 milliárd forint működési bevétel jött be. 

A működési kiadás 36 százalékát a közösségi közlekedésre fordították, 19 százalék a szolidaritási adóra, 9 százalék pedig a kamatra ment el.

Megtudtuk azt is, hogy 

55 milliárd forint értékű tételről ül le a főváros vezetése tárgyalni a bankokkal, ami valószínű, hogy nem érkezik be a főváros 2023-as költségvetésébe. 

Amennyiben ez így történik, úgy hiánnyal kell számolni, de lépéseket tesznek azért, hogy át tudják vinni a kifizetési igényt 2024-re.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik