Itt vannak a legújabb fejlemények Karácsony emberének bírósági ügyéről!

2023. szeptember 05. 16:47

Szabó Bálint, a Fővárosi Állat- és Növénykert volt főigazgatója ellen üzletszerűen elkövetett gazdasági csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emeltek vádat.

2023. szeptember 05. 16:47
null

Bíróság elé állt a budapesti állatkert volt operatív igazgatója, Karácsony Gergely egykori kinevezettje, akit gazdasági csalással vádol az ügyészség. Szabó Roland mellett – ki tudja, miért – a végsőkig kitartott a budapesti városvezetés, pedig már évek óta köztudott volt róla, hogy komoly bűncselekménnyel hozta összefüggésbe a hatóság – írja a Magyar Nemzet.

Szabó ellen az Egri Járási Ügyészségen üzletszerűen elkövetett gazdasági csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emeltek vádat. A vádiratban felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre tett indítványt az ügyészség.

Az Egri Törvényszék sajtóosztálya a Magyar Nemzet kérdésére közölte: a bíróság az előkészítő ülésen megállapította, hogy a vádlottak cselekménye a vádtól eltérően is minősülhet. Erre tekintettel november 14-ére újabb előkészítő ülést tűztek ki. 

Ha Szabó a következő határnapon mindent beismer, véget érhet számára az ügy, ellenkező esetben megkezdődik a tárgyalássorozat, és hosszabb eljárásra kell számítani.

Ismert: Szabó Rolandot 2021. január 1. napjától öt év határozott időre kinevezte a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatójának Karácsony Gergely. Nem sokkal ezt követően azonban nyilvánosságra került: a férfit már két hónappal korábban, 2020. szeptember 10-én üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt gyanúsítottként hallgatta ki a gyöngyösi rendőrkapitányság.

A botrány előzményéről a Privát Kopó bűnügyi portál közölt részleteket. Eszerint Szabó korábbi munkáltatója a Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft. volt, ahol 2017. január 1. és 2019. október 31. között a cég ügyvezetői tisztségét töltötte be.

Szabó ellen valótlan gazdasági eseményekről szóló számlákkal és azok értékének kifizetésével, valamint a kft. házipénztárából jogosulatlanul történt készpénzfelvétellel összefüggésben a Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft. új ügyvezetője tett büntetőfeljelentést, 

a rendőrség pedig ez alapján meggyanúsította Szabót, majd március 10-én az ügyészség vádat is emelt.

A Magyar Nemzet emlékeztet: Karácsonyék a végsőkig kitartottak az általuk kinevezett Szabó mellett. A főpolgármester pár éve ugyan visszavonta Szabó Roland főigazgatói kinevezéséről szóló határozatát, ám ő operatív igazgatóként egészen idén márciusig pozícióban maradt.

Akkor közleményt adott ki a Főpolgármesteri Hivatal arról, hogy a fővárosi önkormányzat a sajtóból értesült a Szabó Roland elleni vádemelésről. Azt is írták, hogy az egykori operatív igazgató többszöri felszólítás ellenére sem cáfolta a vádemelést. Karácsony erre figyelemmel megtette a szükséges lépéseket, azaz, hogy a Fővárosi Közgyűlés visszahívja Szabó Rolandot, aki azonban időközben benyújtotta lemondását.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. szeptember 05. 19:40
Az egész városháza egy bűnbanda uralma alatt van!
Gyéressy Károly
2023. szeptember 05. 18:23
A Bálint az Roland is? Színvonal.
Gullwing
2023. szeptember 05. 18:04
Remek fajtajellegel bir ez a tolvaj libcsi is.
Takagi
2023. szeptember 05. 17:19
Állati.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!