Hollik István: Brüsszel milliárdokkal támogatja a baloldal kampányát

2023. szeptember 10. 12:15

Mindeközben a Magyarországnak jogosan járó pénzeket továbbra is visszatartják.

2023. szeptember 10. 12:15
VON DER LEYEN, Ursula

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt,  Brüsszelből finanszírozzák a magyar baloldal kampányát a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választásra, miközben a magyar kormánynak jogosan járó pénzeket visszatartják.

A politikus arra hivatkozott: bár az elmúlt időszakban ugyan voltak hírek a Soros-hálózat átalakulásáról, valójában továbbra is aktívak akarnak maradni Kelet-Európában, és sikerült elérniük, hogy ezeket a beavatkozási kísérleteket, most már Brüsszellel finanszíroztatják meg.

Hollik István azt mondta, négymilliárd forintos keretösszegről van szó és első körben 500 millió forintot juttattak baloldali szervezetekhez.

 Hozzáteszi, külön érdekesség, hogy a Brüsszelből támogatott szervezetek mindegyikét korábban a Soros-hálózat finanszírozta. Szerinte ez egyértelműen összefüggésben van a jövő évi választásokkal, és Brüsszel már most, előre finanszírozza a magyar baloldal kampányát.

Felháborítónak nevezte, hogy míg Brüsszel, visszaélve a hatalmával, nem fizeti ki például a tanárok béremeléséhez szükséges forrásokat, nem adja oda a magyar családoknak és a magyar vállalkozásoknak járó uniós forrásokat, addig a baloldalt kifizeti.

„Merjük remélni, hogy a Magyarországnak járó uniós pénz még megvan és nem költötték másra”

 – mondta, és megjegyezte, hogy ez egyáltalán nem könyöradomány, hiszen amikor beléptünk az Európai Unióba, a nagy, erős, tőkével jobban ellátott nyugati vállalatok előtt megnyitottuk a magyar piacot és ezért cserébe az EU vállalta, hogy segíti Magyarország fejlődését a fejlesztési forrásokkal.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand
 

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. szeptember 11. 10:26
Brüsszel milliárdokkal támogatja Zelenszkij kivégző osztagát.
Anomander
2023. szeptember 10. 18:04
200 milliárd forint évente adófizetői pénzből csak Fidesz kampányra. Ez szerintem elég szégyen.
Genusnextgen
2023. szeptember 10. 14:50
A KDNPnek ott van Annácska. Mi a faszt hisztizik már megint Hajhagymácska?
tizennyolcfok
2023. szeptember 10. 13:27
hullik azt is elmondhatná, hogy a fidesz kampányát pedig százmilliárdokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!