Hogy állnak Orbán újramelegített kötcsei tervei?

2023. szeptember 11. 22:19

Sok újdonságot a helyzetértékeléséből nem tudhattunk meg.

2023. szeptember 11. 22:19
ORBÁN Viktor
Kiss Soma Ábrahám
Mérce

„Orbán Viktor miniszterelnök Kötcsén beszélt viszonylag szűk kormánypárti körben saját, pártja, valamint a kormány terveiről. Míg a helyszíni videók tanúsága szerint a rendezvényről kirekesztett független média leginkább a NER-elit féktelen dőzsölésével igyekezett szembesíteni az érkező politikusokat, »vállalkozókat«, és számos rendszerhű notabilitást, a Telex azt is megneszelte, miről beszélt odabenn a találkozó legnagyobb sztárfellépője.

Sok újdonságot a helyzetértékeléséből nem tudhattunk meg: a miniszterelnök 2034-ig tervez – várjuk ki a végét, korábban 2030 volt a céldátum, de hát evés közben jön meg az étvágy. Csökkennek a reálbérek, na de majd év végére nem fognak – ezt is hallottuk már. A kormány népszerűsége csökken, de még mindig magas. Nyugat-Európa iszlamizálódik, Magyarországra fognak menekülni a keresztények – ásatag rasszista mantra a tízes évek közepéről.

Szeretné, hogy Magyarország nagy, erős és gazdag legyen, hogy tisztelje a Világ – ennek a gondolatmenetnek a konyhapszichológiai analízisétől most tekintsünk el. Ehhez pedig van egy tizenöt pontos terve, amelynek néhány pontját ismerjük, és úgyszintén nemigen tartalmaz újdonságot.
De ha már a – több éves, leporolt – tervekről tudunk, azt is megnézhetjük, hogy 13 év kormányzás után milyen haladás látszik ezen területeken!
A demográfiai tendenciákat például aligha fordítja meg, ha a szociális rendszer a perverz újraelosztás útján a tehetőseket támogatja a szegények kárára. Mindeközben egyre drágább mulatság felnevelni egy gyereket. A gyermekvállalási vágyat vélhetően a látványosan egyre inkább széthulló állami oktatási rendszer sem dobja meg, de az állami egészségügy sem úgy tűnik, hogy különösebben kinyújtaná a várható élettartamot. Mindazonáltal, ha valaki elég tehetős hozzá, hozzáférhet az említett rendszerek privát alternatíváihoz.”

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Majdmegmondom
2023. szeptember 12. 08:09
Te eddig sem értetted a lényeget, mire gondoltál, hogy hirtelen megvilágosodsz?
orokkuruc-2
2023. szeptember 12. 03:33
-10 méteren a szarmérce.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!