Előrelépett a magyar klubfutball?

2023. szeptember 01. 12:36

A régióból előttünk áll Ausztria, Horvátország, Szerbia, Lengyelország, Csehország, de már Románia bajnoksága is.

2023. szeptember 01. 12:36
Hrutka János
Hrutka János
Facebook

„A Ferencváros zsinórban ötödször szerepel valamely európai kupasorozat főtábláján. A legutóbbi öt évben csak a zöld-fehérek képviselték Magyarországot a BL-, az El- és idén először az ECL-csoportkörében. 

A IX. kerületiek folyamatos kupaszereplése egyben azt is jelenti, hogy előrelépett a magyar klubfutball? Egyetlen csapat sikerének vállán (meddig) cipelhető a többi szereplő nemzetközi ismeretlensége, kizárólag hazai próbálkozása? Mindez milyen áron?

A hazai pontvadászat a 25. helyen áll az UEFA-koefficiensek szerinti rangsorban. Ez kizárólag a Fradi pontszerzéseinek köszönhető. A régióból előttünk áll Ausztria, Horvátország, Szerbia, Lengyelország, Csehország, de már Románia bajnoksága is. A hazánkban alkalmazott légiósok aránya ismét elérte a 40 százalékot, ebben toronymagasan vezetjük a tabellát.

A legutóbbi öt esztendőben ennyi kupaindulással (csoportkör) büszkélkedhettek a rivális országok:

MAGYARORSZÁG – 5x (1 csapat)

SZERBIA – 8x (3 csapat)

CSEHORSZÁG – 11x (6 csapat)

HORVÁTORSZÁG – 6x (2 csapat)

AUSZTRIA – 15x (6 csapat)

LENGYELORSZÁG – 4x (3 csapat)

SZLOVÁKIA – 5x (2 csapat)

ROMÁNIA – 5x (2 csapat)”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2023. szeptember 04. 10:07
Hrutka góljai az angolok és a románok ellen halhatatlanná teszik őt. Kár, hogy az ellenzéki (liberálszocialista) keserűség táplálja okoskodásait azóta.
cikoria-2
2023. szeptember 02. 22:12
előrelépett,mert te te totál tehetségtelen barom,már nem játszol.jobb lenne ha a pofád sem nyitnád ki te geci
jetta84-2
2023. szeptember 02. 17:33
Hrutkáéknál még alacsonyabbra süllyedt a magyar klub foci. Pont ez is hozzájárul a mostani helyezéshez. Ausztriában pl. a Salzburg eleve BL csoportkörön ill a Lask is El csoportkörös. De A szerb vagy lengyel bajnok is később kapcsolódik be a selejtezőkbe a korábbi jó eredmények miatt. Szóval a mostani eredmény a múlt hozadéka is.
bagyadtsolomon
2023. szeptember 02. 15:38
Amikor ti voltatok a béka segge alatt jócskán? Lehet, hogy a pontok alapján nem annyira sikeres a magyar foci, de legalább szórakoztatóbb, mint amikor ti leszoptatok mindenhol!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!