Ellenzéki politikusokat kérdeztek a svéd oktatófilmről (videó)

2023. szeptember 29. 11:53

Mindenki egyetértett abban, hogy a hazaszeretetre való nevelésnek helye van az iskolákban.

2023. szeptember 29. 11:53

A Magyar Nemzet a többek között Gulyás Márton szereplésével létrejött, Magyarországot lejárató svéd oktatóvideóval kapcsolatban kérdezett több ellenzéki politikust. 

A svéd film negatívumként említi, hogy a magyar kormány a hazaszeretetre próbálja nevelni a gyerekeket az iskolákban. Szerintük ezzel a politika tudatosan próbál meg beavatkozni a társadalmi tudatformálásba.

A lap által megkérdezett Ungár Péter kifejezetten fontosnak tartja a hazaszeretetre való nevelést. 

Mellár Tamás, a Párbeszéd parlamenti képviselője szerint szintén nincs ezzel probléma, a svéd videóról pedig azt mondta: sose látta.

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese is kijelentette, semmi baja nincs a hazaszeretettel.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerin, ha Svédország Magyarország szövetségese akar lenni a NATO-ban, annak alapvető feltétele, hogy tisztelje a másikat. Az oktató videó viszont azt mutatja, hogy ez a tisztelet a svédek részéről nincs meg, ezért Magyarország sem tudja támogatni ezt a szövetséget.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Magyar Nemzet/Képernyőkép

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. szeptember 29. 17:36
Ingmar Bergman a swea hülyeség legjobb kijelzője, mutatója, és már ő is meghalt 2007 ben. Nem bírta a svéd valóságot. Kommenttársak készüljetek, amivel csak tudtok, mert itt NAGY CÓRESZ lesz ! Lehet , h holnap, de 5-10 éven belül 100% !
Abafy Alfréd
2023. szeptember 29. 16:34
Mellár Tomika "sose látta a filmet". Nyilván nem is érdekli
Bell & Sebastian
2023. szeptember 29. 14:44
Ergit! A bölcs az, aki képes az absztrakcióra, meglátja az azonos mintázatot az egyedinek szánt és szőtt hálókban. Ám a nyilvánvaló agymosás elutasításához még józan paraszti ész sem kell, németül: háztartási ismeretek. Itt arról van szó, hogy a negatív reklám és tudat alattira ható befolyásolás még a Reklámszövetség szerint is tiltott. Végsősoron önsorsrontásra való felszólításról van szó. Indok, az meg nincsen. Vagyis egy olyan eszköz, ami kétségbeesett utolsó próbálkozásnak minősül és minősíti önmagát. A magyar nem célközönség ezzel való hergelése bizonyos szándékokat feltételez. Vagyis van itt sajtóetikai probléma bőven, csak jó helyen kell keresni. :)
Bell & Sebastian
2023. szeptember 29. 13:01
Javaslom, mindenki alakítsa át a szemléletmódját fogyasztásivá. Ami azt jelenti, minden, amit a médiában megmutatnak, reklám, amit meg nem, az a valóság. Van a pozitív reklám, vegyél ezt meg azt, még akkor is, ha nincsen szükséged rá. És van a negatív-, ne vegyed meg ezt még akkor sem, ha nagyon kellene. Mellé még a reklámszkeccsek színvonala veszélyesen közelíti a 10 éves gyerekek szintjét. Egy buta, negatív reklámról nem írunk műkritikát, csak reménykedhetünk abban, hogy nem veszi senki. Vagyis a normális ember lezárja a tudata második és harmadik szintjét ezen moslék elől. A készítők meg abban reménykednek, csak a hülyék szaporodnak. Ami egyáltalán nem így van, hosszútávon a normalitás nyeri a háborút, nem számít pár vesztett csata. Főleg ha a propaganda ítéli oda a győzelmet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!