„Magyarország már megint ég, mint a rongy” – Mérő Vera beleszállt az atlétikai vb kabalafigurájába

2023. szeptember 07. 07:45

Az aktivista szerint az atlétikai vb kabalafigurája testszégyenítést, zaklatást és tárgyiasítást is elkövetett.

2023. szeptember 07. 07:45

Mérő Vera arról írt a Glamouron, hogy „minden különösebb fennakadás nélkül lemehetett volna az atlétikai világbajnokság, csak hát Magyarországon rendezték. És itt még mindig meg lehet csinálni olyan dolgokat, amilyeneket lassan már sehol a világon” – fogalmazott. 

Példaként azt hozta, hogy rackajuhnak öltözött emberek „csapkodták élő tévéadásban Rubint Réka fenekét, bikiniversenyt hirdettek a versenyre váró sportolóknak, és szumó jelmezbe bújva álltak be a női súlylökők mellé. 

Mi pedig égünk, mint a Reichstag” 

– fogalmazott a civil aktivista.

„Provinciális, szexista, nőket lealacsonyító kultúrájú ország vagyunk”

Ezután néhány példán keresztül bemutatta, hogy véleménye szerint miért volt „vállalhatatlan az országunkat lejárató a Youhuu-jelenség!”  Kifejtette, hogy miért gondolja azt, hogy az atlétikai vb kabalafigurája testszégyenítést, zaklatást és tárgyiasítást követett el. Konklúzióként levonta, hogy ismét beigazolódtak azoknak az előítéleteit, „akik szerint provinciális, szexista, nőket lealacsonyító kultúrájú ország vagyunk, ahol a nőkkel bármit meg lehet tenni. És a szomorú az, hogy nem is tévednek nagyot” – hangsúlyozta Mérő Vera.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Twitter/Jamaica Observer

Összesen 313 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Malo kingi
2023. szeptember 14. 07:44
MV egy oximoron! : Nőgyűlölö feminista.
noge
2023. szeptember 12. 00:16
Csibe, te hülye vagy.
megmond6tom
2023. szeptember 11. 14:55
Ez is csak egy b*szatlan a sok mindensz*rista libsi pics* közül. Ennyi...
pethoz-2
2023. szeptember 10. 16:21
Lehet, hogy a hiba a Hölgybwn van es nem bennünk, azokban akik boldogok, hogy egy ilyen szinvonalas rendezvényt problémamentesen és mosolygó arccal megrendeztünk. Éljenek a segitők, ö kéntesek és Youhuuuu.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!