Borsod: italozott az apa a fiával, végül a bicskája a fiú hasfalában kötött ki

2023. szeptember 11. 12:54

Büntetett előéletű volt az elkövető, a sértett életveszélyes sérülést szenvedett el.

2023. szeptember 11. 12:54
null

Részeg apa hasba szúrta a fiát – tudatta az ügyészség a hétfőn. Mint írták, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. Az apa lakásukban italozáskor szóváltásba került a fiával, kölcsönösen szidalmazták egymást, majd az asztalról felvett bicskával a fiát hasba szúrta.

Egészen pontosan – a vádirat szerint – így esett meg az eset: „A vádlott több éve elvált a feleségétől, de egy borsodi kistelepülésen lévő közös lakásukat a vádlott használta, ahol vele lakott az élettársa, és a vádlott két nagykorú fia. 2022. április elején, este, az ittas állapotban lévő vádlott szóváltásba keveredett az egyik fiával. Mindketten szidalmazták egymást, majd a férfi az asztalról felkapott egy 8,5 cm pengehosszúságú bicskát, odalépett a fiához, lendületből hasba szúrta, majd a kést kihúzta. 

A sértett vérző sérülését látva a vádlott élettársától kért segítséget, aki nem tudta a vérzést elállítani, így orvoshoz vitte.”

A közlemény szerint a sértett „közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett el”, s „az ennél is súlyosabb sérülés elmaradása a szúrás irányának és a véletlennek tudható be”.

Az ügyészség a büntetett előéletű elkövetővel szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Yuri Cortez / AFP

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik