Bödőcs: A woke-vírusra nem biztos, hogy a Goebbels-oltás a legjobb vakcina

2023. szeptember 27. 18:35

„Itthon mondjuk nincs nagyon woke” – jegyezte meg a humorista.

2023. szeptember 27. 18:35

Bödőcs Tibor a Válaszonline-nak adott terjedelmes interjút legújabb könyve, a Prímszámok hóesésben apropóján. Az interjúban természetesen előkerült a közélet és az aktuálpolitika is, amelynek kapcsán a humorista elégedetlenségének adott hangot, amiért a hazai politikai palettán csak két választási lehetőség létezik:

Ellenzéki vagy? Kormánypárti vagy? 

A woke-vírusra nem biztos, hogy a Goebbels-oltás a legjobb vakcina – mégis azt kínálgatják világszerte. Itthon mondjuk nincs nagyon woke – jó, persze itthon ellenzék sem nagyon van” – hangsúlyozta a humorista. Arra a kérdésre, hogy élvezi-e a szerepet, miszerint sokan – az ellenzék hiányában – őt tartják a hatalom hiteles ellenpólusának, azt válaszolta:

Dehogy élvezem!

Bödőcs azt azonban elismerte, hogy az elnyomás, a diktatúra hangsúlyos témája a könyvnek:

Erre szokott jönni az érv, hogy »de hát nem is jön érted a fekete autó«. 

Csakhogy akkor hiába mondod, amikor már éppen jön érted. Addig lehet mondani-írni, amíg még csak csírázik az elnyomás. Nem mintha attól megállna a csírázása neki. Habsburg Ottó például húsz éve megmondta már, hogy gond lesz a cárevics elvtárssal. Aztán gond lett” – hangsúlyozta Bödőcs a beszélgetésben, amelyet teljes terjedelmében ide kattintva érhetnek el.

Nyitókép: Bödőcs Tibor Facebook-oldala

 

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coollog
2024. január 06. 23:42
Magát üti logikailag. A woke ellen is akkor lehet tenni, amíg csak nyomul, de még nem uralkodik.
istvanpeter
2023. szeptember 28. 13:15
Nős, a Bödőcs elvtárs végrehajtotta a bravúrt, hogy a saját maga gyagya paródiájává vált.
Európai téridő
2023. szeptember 28. 06:25
Még hogy humorista? Politikai agitátor hülyelvtárs őkelme, a 100+ éve ismert ócska álhumorbambákkal dolgozik.
Unknown
2023. szeptember 28. 01:34
börgöndőcs te egy humortalan ripacs vagy. azt gondolod, hogy .... mindegy mit gondolsz egy ripacs vagy és a súlyod is ennyi. kerek szám, egy nagy nulla!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!