Bayer: Az egyik belügyi biztos elkezd kötögetni. Tisztára, mint 1953-ban a magyar Parlamentben

2023. szeptember 16. 14:26

„Én nem ebbe az Európába vágyakoztam. És önök?” – tette fel a kérdést vlogbejegyzésében a publicista.

2023. szeptember 16. 14:26
null

Bayer Zsolt publicista, műsorvezető legutóbbi vlogbejegyzésében Európa múltjáról és jelenéről beszél. elhangzik, hogy „volt egyszer egy Európa, ahová annak idején a fal rosszabbik oldalán ücsörögve mi olyannyira vágyakoztunk. Aztán nagyjából harminc évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy sikerült, 

sikerült a nagy álom, csatlakozhatunk ahhoz az Európához. 

Most, harminc év elteltével vessünk egy gyors pillantást arra, hogy hol is tart ma ez az Európa”.

A válasz kissé lesújtó, ugyanis, ahogy az Bayer is elmondja, „ez az Európa ma ott tart, hogy miközben Ursula von der Leyen az Európai Parlamentben nagyívű beszédet mond arról, miként képzeli Európa jövőjét, az egyik belügyi biztos előveszi a kis kötését és elkezd kötögetni

Ezt is ajánljuk a témában

„Tisztára, mint 1953-ban a magyarországi Parlamentben. Aztán ugyanebben az Európai Parlamentben egyszer csak feláll egy másik képviselő, és a nagyívű beszéde kellős közepén büszkén kijelenti, hogy most pedig Vlagyimir Iljics Lenintől fog idézni. És idéz. Miközben ő Vlagyimir Iljics Lenintől idéz, eközben Németországban egy AFD-politikust éppen akkor visznek bíróság elé gyűlöletbeszéd vádjával, ugyanis azt merte mondani – valamelyik beszéde végén –, hogy mindent Németországért tesz” – teszi hozzá a publicista.

Majd megjegyzi, hogy „ez pedig gyűlöletbeszéd, mert valamelyik SA-vezér annak idején ugyanezt mondta. Ez az Európa ma ott tart, hogy Anglia legjobb iskoláiban leveszik a kötelező olvasmányok listájáról William Golding A Legyek Ura, illetve John Steinbeck Egerek és emberek című remekműveit, mondván, 

ezek heteronormatívak, túl fehérek, meg nem tudom még, micsodák.

 És a helyükre senki által nem ismert, senki által nem olvasott ócska fércműveket tesznek pusztán azért, mert a szerzőik nonbinárisok meg LMBTQ-sok. Itt tart ma Európa”  – mutat rá a műsorvezető.

„Én nem ebbe az Európába vágyakoztam. És önök?” 

– tette fel a kérdést a felvétel legvégén Bayer Zsolt.

A vonatkozó felvételt alább tekinthetik meg:

 

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anna bolena
2023. szeptember 17. 12:51
Ez a hölgyemény a francia forradalom alatt tricoteuse lett volna, békésen kötöget, mialatt a vértől iszamos emelvényen a guillotine fáradhatatlanul nyiszálja le az osztályellenségek fejét.
incze
2023. szeptember 16. 22:24
zsótika. ha nem ebbe az európába vágyakozol, húzz a picsába, pl. oroszországba, ahová való vagy.
Csendesgyöngy
2023. szeptember 16. 19:16
25.000 euró, ennyit visz haza a belügyi biztos, úgy, hogy a munkahelyén köti meg a karácsonyi pulcsikat a családnak ( vagy a migránsoknak?). Ügyes! Kötni biztos jobban tud, mint a feladatát ellátni. A migránshelyzet megoldása egyre csak húzódik, nyúlik mint a kötés a kezében. A Zöld frakcióról eddig is tudtuk, hogy tele van kommunistával, de, hogy Philippe Lamberts Lenint idézzen, az azért már elképesztő. Mondjuk sok mindent meg is magyaráz, ami Brüsszelben történik. Reméljük, hogy jövőre már otthon kötöget az asszonyság és Lamberts is a Lenin összest ott olvassa.
KBA98
2023. szeptember 16. 19:02
Látszik, hogy menyi leköti a munkája!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!