Az MSZP elárulta, kit támogatnak a főpolgármester-választáson

2023. szeptember 19. 13:50

Hiller István szerint, ha a kérdéses jelöltnek van a legnagyobb esélye, akkor nem szabad megosztani az ellenzéki erőket.

2023. szeptember 19. 13:50
null

Nem feltétel nélkül, de a Magyar Szocialista Párt támogatja Karácsony Gergelyt a főpolgármester-jelöltségben a 2024-es önkormányzati választásokon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Hiller István, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke. A politikus kifejtette: 

fontos kérdésnek tartja, hogy Budapesten továbbra is országos értelemben ellenzéki főpolgármester legyen.

„Nem feltételek nélkül, de Karácsony Gergelyt támogatni érdemes, mert neki van a legnagyobb esélye, hogy megtartsa és továbbvigye a főpolgármesterséget” – jelentette ki Hiller István az InfoRádió Aréna című műsorában.

Megjegyezte, számos problémás kérdés van, főleg a múltra vonatkozólag, például a miniszterelnök-jelölti visszalépést „ordenáré hibának” tekintette, de látja „a fától az erdőt” és nem az érzelmeire hallgat, hanem arra a racionalitásra, hogy ha neki van a legnagyobb esélye, akkor nem szabad megosztani az ellenzéki erőket, hanem a legnagyobb eséllyel kell biztosítani a főpolgármesteri tisztséget egy ellenzéki politikus számára.

Ugyanakkor a szocialista párt rendelkezik fővárosi szintű és területi szintű kitűnő vezetőkkel, és azt kívánják, hogy majd a választásokon a támogatás legyen kölcsönös és, hogy ezek a politikusaik a legjobb eséllyel legitim megválasztott vezetőként folytathassák a munkájukat – utalt arra, mit várnak Karácsony támogatásáért cserébe.

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2023. szeptember 19. 20:53
Az MSZP inkább próbálja meggyőzni a legjobb polgármesterüket, dr. Tóth Józsefet (1994 óta a XIII. kerület polgármestere), hogy induljon a főpolgármesterségért. Nemigen van nála tapasztaltabb önkormányzati vezető az országban.
flesh ripper
2023. szeptember 19. 19:46
"Karácsony Gergelyt támogatni érdemes, mert" ő a legnagyobb balfasz, szarpép a glóbuszon.
makapaka2
2023. szeptember 19. 18:33
Jellemző erre az elfuserált, tehetségtelen ellenzékre, hogy a már két ciklusban (Zugló,Budapest) is bemutatkozó, jellemtelen, balfék, komoly pénzeket elherdáló Kamu Gelinél nem találnának jobb jelöltet.
eN
2023. szeptember 19. 18:17
Na nagyon meglepődtem, hogy beálltak Balfasz Gergely mögé. Eleve ők csináltak egy dupla senkiből egy balfasz valakit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!