„A repülősök nagy családjáért, a jövőért szeretnénk minden erőnkkel tovább dolgozni” – közleményt adott ki az Albatrosz Repülő Egyesület

2023. szeptember 11. 13:49

A létesítmény üzemeltetői részvétüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozói felé.

2023. szeptember 11. 13:49

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt vasárnap, a börgöndi repülőtéren bemutatórepülés közben lezuhant egy sportrepülőgép. 

A pilóták életüket vesztették, többen égési sérüléseket szenvedtek. 

A börgöndi létesítményt üzemeltető Albatrosz Repülő Egyesület közleményt adott ki hétfőn délelőtt, amellyel részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozói felé és mielőbbi gyógyulást kívánt a sérülteknek – közölte a feol.hu.

A közleményt változtatások nélkül közöljük:

A székesfehérvári Albatrosz Repülő Egyesület hónapok óta, erejét megfeszítve készült a sorrendben 28. Börgöndi Légiparádéra, amely nap dátuma sajnos most már örökre fekete betűkkel kerül be a szervezet és a város emlékkönyvébe. A bekövetkezett légikatasztrófa miatt a vasárnapi lett az első befejezetlen repülőnap. 

Az egyesület tagjai egy emberként, mély megrendüléssel a szívükben fejezik ki együttérzésüket az elhunyt repülősök családtagjai felé, felmérhetetlen súlyú gyászukban osztoznak, az áldozatok emlékét tisztelettel megőrzik. Az Albatrosz Repülő Egyesület mielőbbi, gyors gyógyulást kíván a tragédia sérültjeinek, felajánlja segítségét és támogatását mindazoknak, akik vétlen áldozatai lettek a bekövetkezett balesetnek. 

Az egyesület tagjai továbbra is elkötelezetten dolgoznak azért, hogy a több mint százéves székesfehérvári repülés fennmaradjon és a tragédia után a létesítménnyel együtt tovább fejlődjék. 

Bízunk abban, hogy az elmúlt közel harminc évben sok-sok tízezer hozzánk látogató, a repülőtérről élményekkel hazatérő vendégünk értékeli mindazt a munkát, amit elvégeztünk eddig és mellénk áll, kitart mellettünk a kialakult nehéz helyzetben is. 

A repülősök nagy családjáért, a jövőért, Székesfehérvár közösségéért szeretnénk minden erőnkkel tovább dolgozni. Most lehajtott fejjel, de a korábbiakhoz méltó elkötelezettséggel.

Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke

***

Ezt is ajánljuk a témában

Videón a tragédia: így zuhant le a repülőgép a börgöndi repülőtéren

A pilóta valószínűleg életét vesztette, többen égési sérüléseket szenvedtek.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik