Több mint ezer külföldi embercsempészt engedtek ki eddig a börtönökből

2023. augusztus 21. 14:22

Hat embert már vissza is kellett vinni a büntetés-végrehajtási intézményekbe, mert megszegték a reintegrációs őrizetről szóló rendeletben foglalt szabályokat.

2023. augusztus 21. 14:22

Eddig hat embert fogtak el az augusztus elejéig szabadon engedett 1385 külföldi embercsempész közül, amiért megszegték a magyar reintegrációs rendelet szabályait. Május végén 606 embercsempészt engedtek ki a börtönökből, köszönhetően annak, hogy a kormány kiterjesztette a reintegrációs őrizetet.

A 24.hu megkeresésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága elmondta, hogy augusztus elejéig ez a szám több mint megkétszereződött, 1385-re emelkedett.

Eddig az elengedett embercsempészek közül hat nem tartotta be a rendelet szabályait, őket visszakísérték a büntetés-végrehajtás intézményeibe.

Az embercsempészeket azért kezdte el szabadon bocsátani a kormány, mert ellátásuk éves szinten több milliárd forintos költségekkel terheli a büntetés-végrehajtási szervezetet. Rétvári Bence elmondta, egy elítélt embercsempész átlagosan csaknem 5 millió forintjába kerül a magyar adófizetőknek. 

Nyitókép: MTI/ Donka Ferenc

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2023. augusztus 21. 18:06
Egy skuló csak 100 Ft.
palicsi-2
2023. augusztus 21. 16:44
Ha az illegális migráció álprobléma, akkor az embercsempészek is csak ál-embercsempészek!
elégia
2023. augusztus 21. 16:26
Számomra érthetetlen, hogy egy embercsempésszel miért nem lehet olyan munkát végeztetni, amellyel fedezik a fogvatartás költségeit. Ezek a mocskok lazán elheverésznek a sitten, és ha nem süt be a nap a cellába, vagy nem ízlik az ebéd, megjelenik Magyar György és ügyvéd brigádja.
Theorba
2023. augusztus 21. 14:52
Hát erre most már Rá chel gyújtanom...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!