Szántó Imrét megrázta a halálra késelt csabai bokszoló tragédiájának híre

2023. augusztus 16. 14:08

Megrázta a magyar ökölvívó társadalmat a volt válogatott bokszoló, Szabó Sándor tragikus halála. Szántó Imre, a legendás bokszkapitány is szomorúan emlékezett az egykori versenyzőre.

2023. augusztus 16. 14:08
Sal Endre
Sal Endre
főmunkatárs

Mint a Mandiner is beszámolt róla, Szabó Sándort Békéscsabán késelte meg egy 27 éves férfi. Az egykori élsportolót és bokszolót azonnal kórházba szállították, ám az életét már nem tudták megmenteni. Szántó Imre, a magyar ökölvívás legendás alakja, aki sokáig szövetségi kapitányként irányította a válogatottat, megdöbbent Szabó Sándor halálhírén. Jól ismerte, hiszen annak idején az ifjúsági válogatottnál és a felnőtt keretnél is dolgozott vele. A következőket mondta a Mandinernek:

„Nagyon sajnálom szegényt, hogy ilyen fiatalon és ilyen tragikus körülmények között vesztette el az életét 

és nagyon sajnálom a családját is a feldolgozhatatlan tragédia miatt. Sanyit már ifjúsági versenyzőként ismertem, később a felnőtt csapathoz is odavettem, mert alkalmasnak láttam arra, hogy később edzőként dolgozzon. Fejlődni akart és edző is lett belőle. Békéscsaba és környéke mindig is jó bokszbázis volt, Sándor is onnan került ki. Tisztességes, rendes sportember volt, megrendített a halálhíre” – összegzett Szántó Imre.

A 27 éves tettes végül feladta magát. Fotó: police.hu

Közben a Blikk az elhunyt sportember özvegyével is beszélt Ő a nagyfiától értesült arról, hogy a férjét a négycsillagos hotel teraszán megkéselték. Az asszony egyből a kórházat hívta, ahol aztán közölték vele a tragikus hírt, hogy 

az életét már nem tudták megmenteni. 

Mint elmondta, a férje a Magyar Pünkösdi Egyház biztonság részlegének volt a vezetője és őt értesítették, ha a szállodánál atrocitás történt. Mint tegnap este. Az 53 éves sportember gyilkosa, K. Tamás Márió végül a monori rendőrkapitányságon feladta magát. 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik