A Magyar Honvédség helikopterei is segítenek Szlovéniában

2023. augusztus 06. 14:51

A honvédelmi miniszter a közösségi oldalán azt írta, a szomszédos országok mindig számíthatnak Magyarország segítségére.

2023. augusztus 06. 14:51

A honvédelmi miniszter szlovén kollégájával, Marjan Sareccel folytatott egyeztetését követően bejelentette, hogy a Magyar Honvédség helikopterei indulnak Szlovéniába a mentési munkálatok támogatására.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a közösségi oldalán vasárnap azt írta, hogy már tart a részletek katonai tervezése. Hangsúlyozta, hogy a szomszédos országok mindig számíthatnak Magyarország segítségére. Emlékeztetett rá, hogy 

az elmúlt napok viharai nem kímélték Szlovéniát, 

ahol az özönvízszerű esőzés utáni áradások hatalmas pusztítást végeztek.

Nyitókép: Árvíz a szlovéniai Kamnik környékén 2023. augusztus 5-én. A szlovén kormányfő szerint az országot történetének legsúlyosabb természeti katasztrófája sújtja, a heves viharokban és áradásokban négy ember életét vesztette, és akár 500 millió euró kár is keletkezhetett.
MTI/AP/Miro Majcen

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lami
2023. augusztus 08. 19:16
valaki tud olyant mondani, hogy nekünk valamelyik szomszéd ország segitett valamiben is?
citromosParizer
2023. augusztus 06. 16:56
ezt a "számíthatnak ránk" dolgot én addig nem erőltetném, amíg nemhogy nem kölcsönös, hanem nagy erőkkel keresik az alkalmat, hogy mikor tudnak belénk rúgni...
Sany Xepi
2023. augusztus 06. 16:33
🔷Látom a trollok a vihar okát is Orbán Viktornak köszönik. Egy biten nem megy ez másképp.
files32
2023. augusztus 06. 16:12
Majd zuhanjon le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!