Novák Katalin aláírta: Sándor Fegyir megkezdheti nagyköveti munkáját Budapesten

2023. augusztus 08. 16:35

Az államfő három hónap után szignózta az ukrán diplomata befogadó nyilatkozatát.

2023. augusztus 08. 16:35

Az Atv értesülése szerint Novák Katalin ma aláírta az új ukrán budapesti nagykövet agrémentjét. Sándor Fegyir, a kárpátaljai önkéntes katona, az Ungvári Nemzeti Egyetem volt tanára márciusban erősítette meg a hvg.hu-nak, hogy ő lehet Ukrajna budapesti nagykövete.

Sándor Fegyir dokumentuma mintegy három hónapja került a Sándor-palotába, az Index azt írta, a hosszabbra nyúlt ügymenet oka valójában az, hogy a Volodimir Zelenszkij hónapok óta nem érhető el Novák Katalin számára, amely egyfelől udvariatlanságot jelez az államfő felé, másrészt az általa képviselt ország méltóságát is sérti, ami a csaknem kétmillió menekültet befogadó és folyamatos humanitárius segítséget nyújtó Magyarország esetében érthetetlen. Az Atv forrása szerint az előzmények fényében 

az elnöki hozzájárulás megadása gesztusértékű, ami azt is jelzi, Magyarországon nem múlik a két ország korrekt viszonya.

Novák Katalin már az államfői beiktatásakor, a Kossuth téren határozottan elítélte az orosz agressziót és azóta is minden alkalommal, valamint Kijevben találkozott már Zelenszkij ukrán elnökkel, valamint az ukrán miniszterelnökkel is több alkalommal. 

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 09. 14:36
Juj ...netán ez is buzi?....
vamonos
2023. augusztus 09. 12:51
Kár volt. Van már egy nagykövetünk, aki helytartónak képzeli magát, és mindenbe belepofázik. Minek kell egy újabb? Eleve rosszul definiálta magát, kirándulni akarta vinni a miniszterelnököt, mintha a haverja lenne. Mi köze hozzá, az ő tárgyalópartnere a külügy.
Welszibard
2023. augusztus 09. 09:41
Sandor Fedir. Szép kis ukrán név. Szégyelltek magyar nevet adni neki a szülei? Vagy már ez az elukránosítás diszkriminatív nyelvi politikájának eredménye? Azonkívül egy "diplomata" miért állandóan az ukrán hadsereg gyakorló ruhájában szerepel? Orbán Viktornak és Szijjártónak is izzad, büdös joggingban és edzőcipőben kellene szerepelnie, mint Zelenszkijnek?
theflyinggege
2023. augusztus 08. 23:33
Egy papír aláírása 5 hónap. Nem rossz... Másnak minden fajta ellenőrzéssel ez 1-2 hónap. Azt hiszem én ilyen teljesítménnyel már lapátra kerültem volna. Azonban mi legyünk büszke rá: "Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a miénk!" :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!