Ritka, hogy ilyen hamar durrantja be a politikai szezont a miniszterelnök

2023. augusztus 25. 11:16

Már a kötcsei piknik előtt szezonnyitó előadást tart a kormányfő.

2023. augusztus 25. 11:16
null

Augusztus 24–27. között ismét megrendezik Tihanyban a jobboldal hagyományos rendezvényét, a Tranzitot. Számos vitát rendeznek itt, de pénteken Orbán Viktor az ország előtt álló feladatokról fog beszélni Bohár Dániellel, a Megafon munkatársával.

Az eseményt a Tranzit élőben fogja közvetíteni a Facebook-oldalán, de a Mandiner.hu felületén is követhetik majd a kormányfő előadását.

Ritka azonban – meg kell jegyezni –, hogy ilyen hamar, az ugyancsak hagyományosnak mondható kötcsei piknik előtt politikai évadnyitót tartson a Fidesz elnöke; bár arra már volt példa, hogy a Tranziton szólaljon fel Orbán Viktor.

Legutóbb 2012-ben, Kőszegen. Ott arról beszélt a miniszterelnök, hogy csak azt a gazdaságpolitikai irányt tartja lehetségesnek – egyben elfogadhatónak, amelyet kormánya választott.

„Az irány felülvizsgálata szükségtelen, sokkal inkább a kitartás mellett vagyok”fogalmazott 11 éve. Többek között ennek fényében történt meg a MOL-részvények visszavásárlása, az E.On visszavétele, a Rába és a Fradi visszaszerzése.

Kapcsolódó cikkek

A miniszterelnök előadása 17:30-kor kezdődik, ugyanakkor már előtte is lesz számos összecsapás a Tranziton – ezek fókuszában a háború, s annak politikai, gazdasági kihívásai lesznek. 14 órakor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Márki-Zay Péter, a baloldal volt miniszterelnök-jelöltjének vitája hazánk helyzetéről vitázik; majd utána Dömötör Csaba és az új pártot alapító Mesterházy Attila csörtéje lesz korunk kihívásairól.

Mint azt a Magyar Nemzet megírta, szombat délelőtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél majd Magyarország lehetséges külpolitikai mozgásteréről, délután a fideszes EP-képviselő Hidvéghi Balázs fog vitázni a momentumos Tompos Mártonnal a jövő évi EP-választásról; de G. Fodor Gábor és Somogyi Zoltán is színpadra lép az Európai Unió szerepét boncolgatva. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Lukács László Györggyel, a Jobbik frakcióvezetőjével vitázik majd az emberi erőforrás-politikáról.

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolakomarom
2023. augusztus 25. 13:44
Nem igazan mondott semmit, csak a szokasos minden jau helyett, azt mondta hogy minden jau lesz Persze a magyarok nem hiszik el, zuhan a fidesz
bodrigyuri
2023. augusztus 25. 12:50
Csökkenzsda záfát gecciláda!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. augusztus 25. 12:19
A rángáscsökkentő hordozó fiúcskája, Bercike is jócskán megvénült. Lassan friss hús kell neki. 🤣🤣🤣
lájkbajnok
2023. augusztus 25. 12:03
Nagy a baj. Európa-bajnok infláció, durva recesszió. És Putyin gazdi is szopóra áll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!