Osztrák lap: Kurz nem egyeztette az Orbánnál tett látogatását az osztrák kormánnyal

2023. augusztus 23. 10:36

Az ÖVP vezetésű külügyminisztérium azt nyilatkozta, „Sebastian Kurz magánemberként azzal találkozik, akivel akar”.

2023. augusztus 23. 10:36

A budapesti Karmelita kolostorból készült képek két államférfi találkozójának benyomását keltik: piros-fehér-zöld és piros-fehér-piros zászlók keretezik a hátteret, amely előtt a magyar miniszterelnök kezet fog Sebastian Kurz-cal. A magyar kormány képviselői „találóan osztrák-magyar csúcstalálkozóként méltatják a »diplomáciai« találkozót, amelyen a kétoldalú kapcsolatokról, a keresztény értékekről és az uniós választásokról volt szó” – írta a Der Standard

A lap megkeresésére Kurz irodája közölte, hogy nem befolyásolta a találkozó vizuális megjelenését: a zászlót a magyar fél tűzte ki feltűnően, valószínűleg udvariasságból. Kurz a látogatást nem egyeztette előre az osztrák kormánnyal, és más, például üzleti partnerektől érkező meghívása sem volt. 

Az ÖVP vezetésű külügyminisztérium a volt tárcavezető geopolitikai kitérőjéhez annyit fűzött hozzá, hogy 

Sebastian Kurz magánemberként azzal találkozik, akivel akar” 

– idézte a Der Standard.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

 

Nyitókép:

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. augusztus 24. 07:02
KBA98 2023. augusztus 23. 16:58 Elmentek a francba! Külön engedély kell Kurz ex kancellárnak, hogy átjöjjön a határon és találkozzon Orbán Viktorral?" sőt olyan lakossági meghallgatás is kell, amin elegendő számú homoszexuális, átoperált férfi/nő és migráns vesz részt.
KBA98
2023. augusztus 23. 16:58
Elmentek a francba! Külön engedély kell Kurz ex kancellárnak, hogy átjöjjön a határon és találkozzon Orbán Viktorral?
Magyarvagyoknemturista
2023. augusztus 23. 16:20
Libsi patkányok azt hiszitek ti vagytok a főnökök az egész világon?!! Hát kurvára nem!!! Takarodjatok a büdös kxrva anyátokba!
catalina11
2023. augusztus 23. 15:31
Ma azzal hencegni, h Orbán Viktor és Sebastian Kurz tárgyalgatnak a Karmelitában nemzeti és keresztény értékekről, legalábbis necces." Magának Bástyaelvtárs!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!