Óriási botrány lett abból, amit egy nő csinált a Dunába lőtt zsidók emlékhelyénél

2023. augusztus 05. 16:11

A turista valószínűleg csak egy jópofa képet akart csinálni.

2023. augusztus 05. 16:11

Felháborodtak az internetezők egy fiatal turista budapesti képeinek láttán – vette észre a Ripost. A nő a Cipők a Duna-parton emlékműnél készített egy fotót, amely sokak szerint nagyon ízléstelenre sikerült. A tudatlan turista ugyanis ráállt az egyik bronzcipőre, hogy minél jobb fényképet készítsen a számára ismeretlen emlékművel.

 

A bronzból készült szoborcsoport azoknak a zsidóknak állít emléket, akiket származásuk miatt a Dunába lőttek. A legtöbben gyertyát gyújtanak vagy virágot visznek az áldozatok előtt tisztelegve, de sok turista nem tudja, mit ábrázol az emlékmű.

A Redditen többen is kifogásolták a lány viselkedését.

 

„Ott pózolgatnak anélkül, hogy fogalmuk lenne arról, mi is ez. Ez nagyon ijesztő”

 

– írta az egyik felháborodott kommentelő. Mások azt furcsállták, hogy a fiatalok el se gondolkodtak azon, miért vannak ott a cipők.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
 

 

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lbs0420
2023. augusztus 06. 20:44
Azért az emlékhely tervezői is szerencsésebbre alakíthatták volna ki azt! Pl. az utca kövezetébe eltérő színű kocka kövekből kirakathattak volna egy Dávid csillagot, utalva ezzel, az emlékhely jellegére! Meg esetleg ismertető táblát is felállíthattak volna ott, ahol a magyar nyelven kívül angolul, oroszul, meg héberül rövid ismertetés lenne! A Dohány utcában a volt gettó helyén van ilyen tábla. Ezt akkor fedeztem fel, amikor az ott levő Aqua Webáruházban történt vásárlás után vártam a trolibuszra és nézelődtem a szemközti oldalon látható dolgokat.
bodrigyuri
2023. augusztus 06. 18:52
A botrány érdeklődés hiányában elmaradt. A nő a kép alapján meg antropológiailag zsidónak tűnik. Inkább törölhetnék a cikket, mielőtt gáz lesz.
Beszélgető
2023. augusztus 06. 16:25
Nem kell ezt annyira túlfújni. Az egyiptomiak sem tekintik sírgyalázásnak, ha valaki fellép a piramisok köveire.
m0sten
2023. augusztus 06. 13:39
Mindig imádnivalóak azok a "magyarok", akik habzó szájjal zsidóznak.Az ilyeneknek nincs fogalmuk a saját hazájuk történelméről, hogy zsidók mennyit tettek ezért az országért rengeteg területen.Herz Ármin, Pick Márk, Richter Gedeon, Elek Ilona, Keleti Ágnes, Winkler Dezső, stb.Főleg amikor ezt a zsidóbarát Orbán/Fidesz közeli lap alatt teszi a sok skizofrén :DD Főleg amikor a sok majom 2015-ben migránsozott meg arabozott, elsőként ismerték fel a zsidó-keresztény alapokat, lettek Izrael-fanok, most hogy ez lefutott jöhet vissza a zsidózás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!