Mondjunk nemet a gyűlöletkeltésre!

2023. augusztus 17. 22:51

A cigányság nem bűn, hanem származás.

2023. augusztus 17. 22:51
Gelencsér Ferenc
Gelencsér Ferenc
Facebook

„A Mi Hazánknak úgy látszik nem volt elég Novák Előd milliós büntetése. A »cigánybűnözés« szó parlamenti emlegetése ugyanis még Kövér Lászlónál is kiverte a biztosítékot. Toroczkai László azonban nem átallott egy újabb ötlettel előállni, miszerint nyilvánítsák augusztus 29-ét a »cigánybűnözés emléknapjává«

A helyzet azonban az, hogy a cigányság nem bűn, hanem származás. Egy népcsoportot megbélyegezni viszont bűn, ami az egész nemzetnek árt. Akik helyeslik ezt az emléknapot, pszichológiai vagy kriminológiai szaktekintélyekhez fordulhatnak kérdéseikkel, és rögvest meg fogják kapni a választ: a származás önmagában nem kiváltó oka a bűnelkövetésnek. Kerezsi Klára kriminológus szerint a hazai bűnözést a települési fejlettség, a társadalmi helyzet vagy éppen a számosabb bűnelkövetési alkalom generálja, és nem egy kisebbségi népcsoport erre feltételezett hajlama. 

Mi, a Momentum Mozgalomban továbbra is egy olyan országért dolgozunk, ahol hisszük, hogy minden tehetséget, szorgalmat és jószándékú akaratot fel kell használnunk közös kihívásaink leküzdéséhez, és mindemellett fontosnak tartjuk leszögezni, hogy mind együttérzünk az áldozatok családjaival, akik köztörvényes bűnözők miatt veszítették el szeretteiket a múltban.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Hölvényi Kristóf

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajni38
2023. augusztus 18. 19:09
A CIGÁNYOK LÉTSZÁMÁRÓL: A legutóbbi országos népszámláláskor 390 ezren vallották magukat romának. A KSH Népességtudományi Intézet szerint 560 ezer, a Magyar Tudomámyos Akadémia adatai és a Kemény féle kutatások szerint létszámuk 650 ezer de mindenképp 700 ezer alatt van. A Debreceni Egyetem közelmúltbeli 800 ezres felmérése komolytalanra sikerült, mivel a saját bevallásuk szerint is beleszámolták a teleszerüen mélyszegénységben élő nem romákat, a vegyesházasságban élő százezret, illetve a félanalfabéta cigány önkormányzati képviselők bemondásait adták össze, akik a minél nagyobb költségvetési források lenyúlása érdekében szokásuk szerint minden érintettet duplán számoltak. Kérem a kedves CIGÁNY KOMMENTELŐKET hogy ne vizionáljanak nagyobb számot. Csak hogy tudjuk hányan vannak.
Gusztiapu
2023. augusztus 18. 15:12
Idézem: "A cigányság nem bűn, hanem származás." Adottság. Egyetértek. S mint ilyen kategória, önmagában nem tiszteletreméltó. Ezen analógia szerint a homoszexualitás szintén csak egy adottság. S mint ilyen, nem várhat a szexuális ízlése miatt elismerést, tiszteletet egy homoszexuális. Ugyanis engem zavar, hogy állandóan tiszteletet kérnek számon. Ugyan miért? Tisztelni a jóságot, a kreativitást, az önfeláldozást, a jótékonykodást, stb. lehet. Egy cigányt, egy románt, egy oroszt, egy ukránt, egy leszbikust mi a nyavalyáért kellene tisztelnem? Majd amit letesz az asztalra, azt igen - ha olyan az a valami... Másrészt felhívnám a figyelmet arra, hogy attól, hogy valamit/valakit nem tisztelek, még nem is gyűlölöm. Mert úgy tetszik, ez is úgy megy: nem szereted a cigányt? Akkor gyűlölöd, és inni akarsz a véréből! Fenét.
jagdpancer
2023. augusztus 18. 15:02
Érd. Márió. Késelés. Negyedik adatra már nincs szükség, a lényeget tudjuk.Te kis buzi suttyó te is tudod ugye ? Szerintem igen! Mégis jön a szarszag a stádból !Megint egy fehér ember bánta az életét, h a cigány késsel mászkál ha úgy tetszik akkor azonnal szúr és gyilkol. érdi cigány, a kiscsalád nyugodtan fog aludni, márió mire kijön a böriből két év után már profi bűnöző lesz és folytatja a jól megkezdett munkáját..Az a helyzet te kis buzigyerek , hogy a cigányok túlnyomó többsége egészen egyszerűen magyargyűlölő. Ezen gyűlölet táplálásához egyébiránt számottevő mértékben járul hozzá az európai és az állami szemita kormányzás, illetve irányítás. Azért, hogy a magyarság soha ne tudjon talpra állni, és, hogy soha ne tudjon békében élni, a kizsákmányoló nagyhatalmak, valamint érdekcsoportok folyamatosan a mindenkori magyar társadalom ellen uszították a különböző nép-nemzetiségeket, etnikumokat.
ördöngös pepecselés
2023. augusztus 18. 14:06
a Gelencserség viszont nem származás hanem bűn
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!