Mikor megy nyaralni Orbán Viktor? Megkérdeztük a sajtófőnökét!

2023. augusztus 24. 12:19

A miniszterelnök korábban arról beszélt, ilyen gazdasági helyzetben a nyaralás nem engedhető meg néhány kulcsminiszter számára. A téma a kormányinfón is szóba került.

2023. augusztus 24. 12:19
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel
főszerkesztő-helyettes

„Továbbra is azt a tájékoztatást tudom adni, amit eddig: a miniszterelnök jelenleg is dolgozik”

– közölte megkeresésünkre Havasi Bertalan.

A miniszterelnök sajtófőnökénél arról érdeklődtünk, hogy mikor és hova megy nyaralni Orbán Viktor a következő időszakban, továbbá arról, ott lesz-e az idei Bledi Stratégiai Fórumon, s ha nem, úgy ki képviseli majd Magyarországot.

A kormányfő egyébként augusztus 18-i szokásos rádióinterjújában arról beszélt, a kormány számára a nyáron sem áll meg a munka,

ilyen gazdasági helyzetben a nyaralás nem engedhető meg néhány kulcsminiszter számára.

A téma a mai kormányinfón is szóba került, újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter annyit mondott, Orbán Viktor eddig nem volt nyaralni, valószínűleg egy rövid időre a következő időszakban fog elmenni. Ennél pontosabbat azonban nem tudott közölni. Egy biztos: a miniszterelnök pénteken még a Tranzit-fesztiválon tart előadást.

A bledi fórum hivatalos programjában egyébként cikkünk megjelenésekor nem szerepelt a magyar kormányfő. Az eseményen korábban, 2021-ben Orbán Viktor egyebek mellett a bevándorlással kapcsolatban arról beszélt, hogy az egyetlen megoldás – ha nem akarunk olyan helyzetet teremteni, amelyben a migrációs vita elpusztítja az Európai Unió egységét – abban rejlik, hogy vissza kell adni minden, a migrációval kapcsolatos jogot a nemzetállamoknak. Ez az egyetlen megoldás, minden más esetben csak szenvedés lesz a dolog vége.

Nyitóképünkön Orbán Viktor tavalyi nyaralásán, forrás: Facebook

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik