Kormányinfó: itt vannak a friss bejelentések, talán még Prigozsin is szóba kerül?

2023. augusztus 24. 10:39

Kövesse velünk élőben!

2023. augusztus 24. 10:39
GULYÁS Gergely; SZENTKIRÁLYI Alexandra

Cikkünk frissül!

Szerdán kormányülés volt, amelynek a fő témája az infláció letörése, a gazdasági növekedés beindítása valamint a béremelésekről való megállapodás volt. Csütörtökön pedig Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kormányinfót tart.

A kormányszóvivő rövid felkonferálása után Gulyás Gergely miniszter leszögezte, hogy 

az augusztus 20-ai rendezvények lebonyolítását sikeresnek vehetjük.

Elmondta, hogy az egyes helyszíneken naponta több tízezer, a tűzijátékot pedig minden eddiginél többek kísérték figyelemmel a helyszínen és a közmédia közvetítésén keresztül. A rendezvények fennakadások nélkül, rendben zajlottak. Az állam születésnapjának rendezvényei rendben zajlottak le, méltóak voltak egy több mint ezer éves állam fennállásához – jelentette ki Gulyás.

Az atlétikai világbajnokság kapcsán megjegyezte, hogy 

soha annyi versenyző nem volt még, mint a magyar szervezésen.

Az eladott jegyek száma pedig meghaladja a 350 ezret is.

A háborúról kijelentette, hogy ha nem tesznek konkrét erőfeszítéseket a békéért, a háború el fog húzódni. A frontvonal ugyan ott húzódik, több tízezer ember vesztette életét. Azonnali tűzszünetre és béketárgyalásra van szükség, a háború pedig kihat a magyar inflációra és a magyar gazdasági növekedésre.

A miniszter leszögezte, hogy az a kormány célja, hogy idén is az emberek fizetése nagyobb mértékben növekedjen, mint amennyire a pénzromlás elértékteleníti a forintot, az inflációt pedig egyszámjegyűre csökkentik majd.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta az online árfigyelőről hogy ténylegesen hatékony eszköz lett az emberek kezében, s árversenyt generált, ugyanis az elmúlt 2 hónapban a 62 termékkategóriában, 52 termék esetében 6,2%-kal csökkentek az árak.

 

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ez D-dúr és e-moll
2023. augusztus 24. 14:00
Érdekes ez! Gulyás ismét elmondta, hogy ha az autóipari beruházásokat Magyarországon akarjuk tartani, akkor kénytelenek vagyunk akkumulátorgyárakat építeni. Nyilván, tisztában van vele ő is és a kormány többi tagja is, hogy mit jelent, amit mond és, nyilván, csak azért mondja, mert nem tud mást mondani: az autóipar itt tartásáért magunkra szabadítani az akkumulátoripar minden környezeti és társadalmi kárát, épp olyan, mintha a cipőnk megtartásáért cserében levágatnánk a lábunkat. Kényszer pályán vagyunk, érthető --- de hogy ennyire?
Átoperált Kiscsoportos
2023. augusztus 24. 12:35
" orokkuruc-2 2023. augusztus 24. 11:59" Mi a vernyogás tárgya, Seggbekúrt Cigánytampon? ------------------------------------------------- Keress vkit akinek a nyakába borulva elsírhatod, h milyen jó lesz nektek 2035-ben!
Átoperált Kiscsoportos
2023. augusztus 24. 12:31
„A gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak" "a forint gyengítésével tulajdonképpen „ellopják a pénzt az emberek zsebéből", mivel a bérből, fizetésből és egyéb járulékokból élők gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban, a nyugdíjasok juttatása is kevesebbet ér." "Barley az interjúban beszélt többek közt arról, hogy " ... nyilvánvaló, hogy Orbán, a családja és a barátai, közpénzt lopnak. A magyar és az európai emberek pénzét lopják." Ady - "A jövő térképén Magyarország helyén egy fehér folt lesz, ezzel a felírással: Ez Magyarország volt, de elsikkasztották... " Nem jönnek az EU-s pénzek, összedőlt a Cigányputri. Sötétmagyarország, sötétpedofidesz ...
orokkuruc-2
2023. augusztus 24. 11:59
drogqueen Genusnextgen Átoperált Kiscsoportos Zsolakomarom files32 Ilyenkor, amikor rajzatok, kihúzzátok egymás ánuszából, vagy vonatozva írtok ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!