Másodfokon folytatódik a Biblia-per: ismét demonstrációt tartottak a budapesti finn nagykövetség előtt

2023. augusztus 29. 20:47

Hiába mentették fel Päivi Räsänent márciusban, a főügyész fellebbezése miatt a héten másodfokon tárgyalják az ügyet.

2023. augusztus 29. 20:47

Közös imádsággal és bibliaolvasással demonstráltak a keresztény tüntetők kedden a budapesti finn nagykövetség épülete előtt. Az emberek azért gyűltek össze, mert a héten folytatódik másodfokon Päivi Räsänen négy éve tartó pere. A finn politikust többek között azért állították bíróság elé, mert egy Twitter-bejegyzésben a bibliából idézett.

 

Paivi Rasanent a bíróság idén márciusban első fokon felmentette, ám a finn főügyész fellebbezése nyomán a per másodfokon folytatódik.

 

A keddi budapesti demonstráció résztvevői szerettek volna egy Bibliát átnyújtani a finn nagykövetnek, de azt a választ kapták, hogy senki nem tartózkodik az épületben, és zárva tart a nagykövetség, így a szentírást a postaládában helyezték el.

A szervezők ezzel a gesztussal arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a Biblia a finn és a magyar keresztény kultúra közös alapja.

Kulifai Máté, a Hetek lapszerkesztője a demonstráción arról beszélt: nemcsak Räsänen mellett állnak ki ezzel a rendezvénnyel, hanem valamennyi üldözött keresztény mellett is, mert a kereszténység ma „a legüldözöttebb kisebbség a világon”.

A Gellért-hegyen lévő budapesti finn nagykövetség előtti utcaszakaszt csaknem teljes szélességében megtöltötték keresztény demonstrálók. Az esemény végén közösen elimádkozták a Miatyánkot.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Egyre abszurdabb a gondolkodás Európában, drámai események zajlanak – Kulifai Máté a Mandinernek

„Elfogadhatatlan, hogy valaki a Biblia idézése miatt álljon bíróság elé Európában” , mondja a Hetek lapszerkesztője. Kedden este izgalmas akcióra kerül sor Budapesten, hogy egy megtámadott finn keresztény és minden jogsértést elszenvedő keresztény mellett szolidaritást vállaljanak.

Nyitókép: Päivi Räsänen Facebook-oldala

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik