Másfél mázsa marihuanát találtak a magyar rendőrök egy kamionban

2023. augusztus 25. 08:16

Ez Magyarország egyik legnagyobb kábítószerfogása.

2023. augusztus 25. 08:16
null

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály győri nyomozói a külföldi kollégáiktól kapott jelzés alapján hétfő délben értesítették a NAV Bevetési Igazgatóságát arról, hogy Szlovénia felől egy gyanús kamion érkezik. Az információk és a GPS-adatok szerint az illegális rakománnyal teli gépkocsi Spanyolországból indult, majd komppal jutott át Olaszországba, ahonnan Szlovénián keresztül lépett be hazánkba. A pénzügyőrök a nyomozók felkérésére azonnal akcióba lendültek, és az M7-es autópályán a határt átlépő járműszerelvényt Harley nevű cigaretta- és kábítószer-kereső kutyájukkal a Letenyei határátkelőnél átvizsgálták. A kutya azonnal jelzett.  

Megfúrták a kamion vontatmányának platóját, és abból kábítószergyanús anyag szivárgott ki. Így a kávéőrleménnyel teli járművet teljesen átvilágították. Miután az árut lepakolták, a plató alsó részében, mintegy 10 méter hosszan professzionálisan kialakított rejtekhelyeket találtak. A jármű minden négyzetcentiméterét alaposan átvizsgálták, minden nyomot aprólékosan rögzítettek. Munkájukat Reni nevű kábítószer-kereső szolgálati kutya is segítette. A kamion gyomrában található rekeszekből 

150 kilogrammnyi, fóliába csomagolt kábítószergyanús anyag került elő. Az elsődleges gyorsteszt alapján marihuána,

aminek ekkora mennyiségben a feketepiaci értéke meghaladja a félmilliárd forintot. Az egész rakományt a rendőrség lefoglalta, és ezzel mintegy 150 000 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg. Ez az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai drogfogása.

A KR NNI győri nyomozói az 58 éves sofőr ellen kábítószer-kereskedelem bűntett miatt eljárást indítottak. A bolgár férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását a Zala Vármegyei Főügyészségen, amit időközben a Zalaegerszegi Járásbíróság el is rendelt.

Az ügyben a magyar hatóságok az Europol és az Eurojust bevonása mellett folytatják tovább a megkezdett munkát annak érdekében, hogy kiderítsék, a szállítmány mögött ki vagy kik állhatnak, és mi volt a pontos úti cél.

Az óriási fogásról videók is készültek, amelyek alább tekinthetők meg:

***

Nyitókép: police.hu

 

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Banned310
2023. augusztus 25. 13:07
Nem kéne, ha dekriminalizált lenne, de sajnos le vagyunk maradva. Magyar embernek pálinka jár.
google-2
2023. augusztus 25. 09:29
Érdekes, hogy valakik önként, nem is parancsra hajlandók mérgezni magukat, egészségüket veszélyeztetve ezzel -fél és negyed emberekké válva. Pedig most a tanévnyitó bulikra/tüntetésekre jól jött volna, nem?
anegy_
2023. augusztus 25. 08:49
Gratula! Hulljon a férgesse!
I_Isti
2023. augusztus 25. 08:41
150 ezer adag? Valaki kérdezze meg a sztártoxikológust, hogy ez hétvégén fogy el átlag egy nap alatt, vagy hétköznap?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!