Hollik István: A baloldal az elmúlt harminc év legdurvább korrupciós ügyét követte el

2023. augusztus 26. 20:37

A külföldi befolyásolás a legnagyobb bűn, amit el lehet követni, azt jelenti, nem urai saját maguknak – szögezte le.

2023. augusztus 26. 20:37

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint továbbra sincs válasz arra, honnan érkezett 4,5 milliárd forint kampánytámogatás a baloldalhoz, Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője szerint Márki-Zay Pétert kellene erről kérdezni, mert az ő mozgalmához futott be ez az összeg. Hollik István a Tranzit fesztiválon szombaton Tihanyban rendezett vitán azt mondta:

a baloldal az elmúlt harminc év legdurvább korrupciós ügyét követte el,

amikor civil szervezetek mögé bújva elfogadta a 4,5 milliárd forintot. Honnan érkezett és ki fizette ezt a civil szervezeteken „átfolyatott” pénz és mit kértek cserébe? – tette fel a kérdést a fideszes politikus.

„Márki-Zay Pétert kellene megkérdezni”

Bedő Dávid úgy reagált: elsősorban Márki-Zay Pétert kellene megkérdezni, mert főként az ő szervezete kapta ezt a támogatást. Erről a forrásról a Momentumnak akkor sem volt és azóta sincs tudomása – jegyezte meg.

Hozzátette: az ÁSZ vizsgálata alapján a Fidesz után a Momentum folytatta a legtisztább és legátláthatóbb kampányfinanszírozást. Hollik István kiemelte: Márki-Zay Péter pártjának logója ott volt Orosz Anna momentumos politikus plakátján, tehát együtt indultak. Ez esetben ne mondja, hogy erről a pénzről pont nem tudtak – mondta, hozzátéve: Magyarországon ilyen még nem volt, hogy az állami támogatás 3-4-szeresét kapják külföldről.

A külföldi befolyásolás a legnagyobb bűn, amit el lehet követni, azt jelenti, nem urai saját maguknak

– szögezte le. 

A pedagógusbérek kérdése

A két politikus között élénk vita bontakozott ki a pedagógusbérekről is. Bedő Dávid azzal vádolta a kormányt, hogy nem képes a költségvetésben 400 milliárd forintot elkülöníteni egy 50 százalékos béremelésre. Milyen költségvetés az, ahol nem tudnak egy ekkora összeget biztosítani? – firtatta. Álláspontja szerint nincs meg a politikai akarat a pedagógusbérek megemelésére.

Hollik István szerint „egészen felháborító”, hogy a momentumos politikus beszél a pedagógusbérekről,

miközben a párt EP-képviselője Donáth Anna „azért kiabál” kint Brüsszelben, hogy ne fizessék ki a Magyarországnak járó forrásokat, amíg az életpályatörvényt nem vonják vissza, amiben benne van, hogy a pedagógusoknak többet kell keresniük. Arra szólított fel, hogy ne állítsanak valótlanságokat, ne hergeljék az embereket és ne használják fel a pedagógusokat arra, hogy a magyar kormányt támadják. Álljanak Brüsszel helyett a pedagógusok és a magyar emberek oldalára – jelentette ki. Szintén eltérően értékelték az elmúlt 13 év kormányzati teljesítményét.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. augusztus 27. 08:43
Ha elkövette volna, akkor lenne vádemelés és páran már előzetesben lennének. De egy éve csak a duma megy. Polt, pintér, meg a vétótlan geci orbán baszik dolgozni, a moszados titkosszolgálatok meg röhögnek, mert ömlik a cia pénz tovabbra is a hazaárulókhoz. Nem azt kell figyelni amit hazudoznak, hanem azt amit csinálnak!
tacsi68
2023. augusztus 27. 06:51
Azt akkor mi van? A seggüket nem merik megszagolni!! Következmények nélküli ország! Már több mint egy éve írtok róla és még mindig írtok róla.felelősségre vonás azóta sincs.Lassan az embereket ez mind hidegen hagyja!! Következmények nélküli ország!!
technostation
2023. augusztus 27. 05:29
Teljes mértékben egyetértek, az a politikus aki külföldről kap, kapott támogatást az nem a választóit fogja képviselni. A támogatói irányitása alatt fog tevékenykedni. Nagyon ,nagyon szigoruan kell büntetni őket. Én ezt nem másnak mint hazaárulásnak minősiteném.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!