Gyorsított ágazati vizsgálatot indít a versenyhivatal a Booking.commal szemben

2023. augusztus 15. 14:31

A turisztikai ügynökség pedig jogsegélyszolgálatot indított az érintetteknek.

2023. augusztus 15. 14:31
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, összehívja a Fidesz-frakció a turisztikai albizottságot a Booking-botrány miatt. Az Országgyűlés gazdasági bizottságának turisztikai albizottsága keddi ülésén úgy döntött:

Gyorsított ágazati vizsgálatot tart szükségesnek a GVH 

a holland Booking.com szálláshely-közvetítő cég magyar szálláshely-szolgáltatók felé fennálló tartós tartozásának vizsgálata ügyében, a turisztikai ügynökség pedig jogsegély szolgálatotindított az érintetteknek. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szatmáry Kristóf (Fidesz) az ülést levezető elnök szerint nem igaz, hogy a szolgáltató kiegyenlítette volna minden tartozását a magyar szálláshelyszolgáltatók felé. Azt vizsgálják az albizottságban, hogy milyen lépések kellenek ahhoz, hogy többet ne fordulhasson elő ilyen, vagyis az, hogy egy nagy multi több milliárdos tartozást halmozzon fel erőfölényével visszaélve.

Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke arról tájékoztatott, hogy a gyorsított ágazati vizsgálat előkészítése folyamatban van, ez még ebben a hónapban elindulhat. A vizsgálat ideje legfeljebb 30 nap, amely meghosszabbítható. A vizsgálat eredményében konkrét javaslatok lesznek – mondta.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Koen Van Weel

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. augusztus 15. 17:19
Le kell egy kicsit járatni, mielőtt extra adót vetnek ki rá és a szállásadókra, hogy mindjárt könnyebb legyen a közutálat megteremtése után áttolni. Láttuk már ezt a komcsi tempót az utóbbi 13 évben elégszer az élet minden területén. (Lásd Ryanair)
rocktoberi-2
2023. augusztus 15. 14:37
Nincs hálózat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!