Eltűnt Budapest „legkeményebb” madara, Csőrike

2023. augusztus 02. 17:19

„Sértegette az arra járókat, azt mondta »maga hülye« vagy hogy »takarodjon innen«” – mondta a madár gazdája.

2023. augusztus 02. 17:19
Eltűnt Csőrike.

Eltűnt Szigeti Edit madara, Csőrike. A jákópapagáj kiválóan képes utánozni környezete hangjait, főleg az autóriasztót, ezért hallás útján nem lesz könnyű a nyomára akadni – tájékoztatott a Blikk.

A madár nehezen tájékozódik, viszont más fantasztikus képessége van. „Sajnos nincs tájékozódási képessége, neki másban rejlik a tehetsége.

Több 100 szót tud, kérdésekre válaszol, különféle hangokat utánoz,

sőt van hogy úgymond logikusan is megszólal, például este lefekvéskor mondja hogy jó éjszakát” – közölte a madár gazdája.

Az is kiderült, hogy a madár a saját címét is tudja. „Egyébként megvan neki tanítva a címe, bemondja az utca nevét és a házszámot is, csak talán olyan stresszben van, hogy eddig erre még nem került sor” – közölte Szigeti Edit.

A budapesti madár korábban is eltűnt már, több esetben is szórakoztatta a budapesti járókelőket. „Sértegette az arra járókat, azt mondta »maga hülye« vagy hogy »takarodjon innen«” – mondta a madár gazdája.

Nyitókép: Szigeti Edit / Blikk

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2023. augusztus 02. 22:08
Nem kommentel itt?
nempolitizalok-0
2023. augusztus 02. 19:19
A tegnapi csirkemell feltűnően kicsi volt és papagájízű.
altercat1
2023. augusztus 02. 18:44
A madaraknak is van eszük. Széna begyűjtés alkonyatkor a hegy tövében - kecskegida mekegés fentebb - (még nem vitte be őket Lajos?) - fölöttem megismételt mekegés - két szajkó húzott el. Vagyis: az egyik közölte, hogy itt kisgida szokott lenni. Pár hetesek voltak.
burmin2
2023. augusztus 02. 18:27
És hogyan tűnt el ? Huss kirepült a szobából ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!