Elhunyt Hóvári János

2023. augusztus 07. 17:12

A diplomatától többen is búcsút vettek közösségi oldalukon.

2023. augusztus 07. 17:12
null

Elhunyt Hóvári János korábbi nagykövet, globális ügyekért felelős helyettes államtitkár. A diplomatáról sokan megemlékeztek különböző közösségi médiákban. 

Kubanicsbek Ömüralijev, a TÁSZ főtitkára így írt Twitter oldalán: „Mély fájdalommal értesültünk Hóvári János, a Türk Államok Szervezete (TÁSZ) Magyarországi Képviseleti Irodájának ügyvezető igazgatójának korai haláláról.”

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója is megemlékezett egy Facebook-posztban a diplomatáról: 
„Ma a Magyar Nemzeti Múzeum régészéinek kíséretében elindultunk Kazahsztánba és Kirgizisztánba. Utunkat beárnyékolja az a szomorú hír, ami útközben, Dohában ért utol bennünket: Hóvári János nagykövet, a Türk Tanács magyarországi motorja, régi barátom és szövetségesem váratlanul meghalt. Pár hónapja éppen ő hozta el hozzánk azokat a múzeumvezetőket, akiket most meglátogatunk. Munkája, kapcsolatrendszere pótolhatatlan lesz. Isten nyugosztaljon, János!”

 

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2023. augusztus 07. 20:00
68 éves volt. Miben halt meg ilyen fiatalon?
Syr Wullam
2023. augusztus 07. 18:37
Isten nyugosztaljon, János! :-(
Héja
2023. augusztus 07. 18:24
Kedves,nagytudású történész-diplomata volt. Isten nyugosztalja Jánost.
Kanmacska
2023. augusztus 07. 17:55
Isten nyugosztalja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!