Csalás miatt fogtak el egy szír férfit Szigetszentmiklóson

2023. augusztus 17. 08:24

A gyanúsított ellen korábban is folyt eljárás csalás miatt, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt.

2023. augusztus 17. 08:24

Magyar vállalkozókat európai uniós támogatások ígéretével csapott be egy szír férfi, akit Szigetszentmiklóson fogtak el – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a rendőrség honlapján. Azt írták, a 60 éves szír állampolgárt jelentős kárt okozó, 

üzletszerűen elkövetett csalás bűntett gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették a nyomozók.

A nyomozás adatai szerint a külföldi férfi jól menő magyar vállalkozások vezetőit azzal csapta be, hogy cégfejlesztésre százmillió forintos nagyságrendű európai uniós támogatást ígért nekik. A pályázat megírásáért és menedzseléséért ötezer és tizenötezer euró közötti összegeket kért, amit a cégvezetők ki is fizettek neki.

Részletesen kitervelte

A férfi alaposan kidolgozta a csalás részleteit: többlépcsős, előminősítést is magában foglaló eljárást imitált, hivatalosnak tűnő, iktatószámmal és bélyegzővel ellátott dokumentumokat hamisított. A vizsgálat eddigi megállapításai szerint a szír állampolgár 2022 tavasza óta öt vállalkozót károsított így meg összesen 33 millió forinttal – tudatta a rendőrség. A gyanúsított ellen korábban is folyt eljárás csalás miatt, jelenlegi cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

(MTI)

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. augusztus 17. 17:38
Leüli, aztán átbaszni a kerítésen.
Muki46
2023. augusztus 17. 10:43
Érthetetlen, hogy a vállalkozók annyi fáradságot sem vettek, hogy az iratok valódiságát megvizsgálják az azokat állítólag kiadóknál.
need-info
2023. augusztus 17. 09:31
Ilyen szír-szarokkal nem kell foglalkozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!