Brutális, kiütéses vereséggel búcsúzott a Debrecen a Konferencia Ligától – már csak a Ferencváros van versenyben

2023. augusztus 17. 23:08

A Rapid Wien 5-0-ra ütötte ki a debreceni alakulatot.

2023. augusztus 17. 23:08

A Debrecen nem jutott be a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének negyedik fordulójába, mivel az idegenbeli gól nélküli döntetlent követően csütörtökön hazai pályán 5-0-ra kikapott az osztrák Rapid Wientől.

Letámadással kezdett a Rapid és a 15. percben meg is szerezte a vezetést:

 Dzsudzsák Balázs röviden passzolt hátra, Matthias Seidl pedig élt a lehetőséggel. Később magára talált a DVSC, szerzett egy gólt, de azt les miatt nem adták meg, majd a 43. percben öngóllal nőtt a vendégek előnye, Olekszandr Romancsukról került a hálóba a labda.

Aktívabban kezdte a második félidőt a Debrecen, az 51. percben azonban Marco Grüll „megnyert egy futóversenyt”, és Megyeri Balázst kicselezve megszerezte a harmadik bécsi gólt, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A 72.-ben Guido Burgstaller kotorta be közelről a kapufáról kipattanó labdát, majd a 90.-ben Ante Bajic fejezett be pontosan egy gyors támadást.

Így már csak egy magyar csapat, az ugyanebben a sorozatban a selejtező utolsó fordulójába jutott Ferencváros maradt versenyben a nemzetközi porondon.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fater0921
2023. augusztus 18. 13:35
Egy (1) "legény " van talpon a vidéken. Ez előre borítékolható volt, ennyit ér a magyar labdarúgás. Nem is nézem, nincs az a pénz!
kőbaltás
2023. augusztus 18. 10:48
Megboldogult fiatal koromban igazolt labdarúgó voltam,igaz csak megyei szinten. Valahogy nem értem a Debrecent. Idegenben kiharcol egy nulla nullát,idehaza a visszavágón,meg kikap öt nullára. Vagy a játékosok felejtették el a tudományukat,vagy az edző talált ki egy borzasztó rossz stratégiát.
Tiszafa
2023. augusztus 18. 10:18
A Debrecen focicsapat tegnap este egyértelműen a helyére került. Azaz kipukkadt a léggömb.
zakar zoltán béla
2023. augusztus 18. 09:05
4 magyar
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!