Nő az öngyilkossági kísérletek száma is. Minderről a kormánypárt tehet

2023. augusztus 04. 07:28

A Bizottsághoz fordultunk.

2023. augusztus 04. 07:28
DONÁTH Anna
Donáth Anna
Donáth Anna
Facebook

„Minden huszadik első osztályosnak kell évet ismételnie jövőre. 5000 kisiskolás kezdi az iskolát egy megbélyegzéssel: nem vagy elég jó. Többségük azért, mert a szakmai érvek ellenére a kormány az iskolaérettség elérése előtt kötelezte az első osztály megkezdésére. Miközben egy újpesti felmérés szerint a középiskolás diákok 31%-a él meg érzelmi elhanyagolást és 35%-uknak van pszichés betegséggel küzdő családtagja. Egyre rosszabb mentális és pszichés állapotban vannak a magyar fiatalok, nő az öngyilkossági kísérletek száma is.

Minderről a 13 éve hatalmon lévő kormánypárt tehet. Az a kormány, amelyik iskolaérettségtől függetlenül kötelezővé tette az iskolakezdést 6 éves kortól, leépítette az iskolapszichológusi rendszert, és tudatos kivéreztetéssel elérte, hogy a magyar oktatás történetének legsúlyosabb válságát szenvedi. A magyar oktatás válságával nemcsak a jövőnk, hanem a jelenünk is súlyos veszélybe került. A Momentumban ezért választottunk radikális lépést: az Európai Bizottsághoz fordultunk, hogy kényszerítse rá a magyar kormányt az oktatás reformjára. ”

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bezerédy
2023. október 26. 15:57
Ön asszonyom,sajnos túlfizetett állásban tevékenykedik.Keressen valami rendesebb foglalkozást,mondjuk 2 vagy 3 műszakos beosztást valami gyártósoron....Der arbeit macht frei!!
letsgobrandon-2
2023. szeptember 28. 16:49
"A Momentumban ezért választottunk radikális lépést: az Európai Bizottsághoz fordultunk, hogy kényszerítse rá a magyar kormányt az oktatás reformjára" nyenyenyenye...MEGMONDALAK ANYUKÁMNAK... DISZTA DEDÓ
survivor
2023. szeptember 01. 14:24
Katonai diktatúrát , MOST !
survivor
2023. szeptember 01. 14:23
Puncika ! Normális gyerekhez nem kell iskolapszichológus ! Azért van a szülő és a tanár. Én is voltam tini...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!