Tuzson Bence Tusványoson: Széteshet az Európai Unió, ha diktálni próbál

2023. július 20. 16:17

A miniszter szerint ez a folyamat oda fog vezetni, hogy a tagállamok nem tartják be az uniós döntéseket.

2023. július 20. 16:17
null

Szétfeszíti az Európai Uniót, ha Brüsszel diktálni próbál a jogalkotás terén, mert ez a folyamat oda fog vezetni, hogy a tagállamok nem tartják be az uniós döntéseket – hangoztatta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, leendő igazságügyi miniszter csütörtökön a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) egy csütörtöki pódiumbeszélgetésén.

Rámutatott: az EU lopakodó jogalkotással, jogi fogalmak fellazításával, a meghatározhatatlan jogállamisági elveket számon kérve rá akarja erőltetni akaratát a nemzetállamokra, és európai jogot bírósági eszközökkel akarja érvényesíteni a nemzeti joggal szemben. Az uniós jog viszont csak akkor érvényesülhet, ha a tagállami alkotmánnyal nincs ellentétben, így ennek a káros tendenciának az alkotmánybíróság tud megálljt parancsolni – mutatott rá a miniszter.

Navracsics: Az egyetem nem a tudás elefántcsonttornya, be kell kapcsolódjon a térség életébe

Az egyetem ma már nem csupán elméleti kutatóközpont, nem a tudás elefántcsonttornya, hanem olyan intézmény, amelynek egyre inkább be kell kapcsolódnia az adott térség gazdasági, tudományos és kulturális életébe – mondta a területfejlesztési miniszter csütörtökön Tusnádfürdőn.

Navracsics Tibor Az egyetemek szerepe a területfejlesztésben című pódiumbeszélgetésen rámutatott: az általa vezetett tárca stratégiai partnerségeket köt az egyetemekkel a különböző térségek fejlesztésére.

Elmondta: az egyetemeknek az adott térségre vonatkozóan specifikus tudással kell rendelkezniük, így gyakorlati szempontból hasznosak tudnak lenni a befektetők számára, és a stratégiakészítésnek is segíteni tudnak.

(MTI)

Fotó: Ficsor Márton

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona.2.0
2023. július 20. 19:32
Felhívom a liberálisok, libertiánusok, szocialisták, kommunisták és egyéb ilyen emberek figyelmét, hogy szabadon el lehet menni Magyarországról, mert itt nem lesz olyan, hogy a farok csóválja a kutyát. Feleslegesek vagytok, ha még erre nem jöttetek rá, bár rá kellett volna jönnötök. Ezen felül a végtelenségig gyerekesek is vagytok. Azé, a hatalom, akinél a kassza kulcsa. Azé a hatalom, akit a nemzet támogat.
Bitrex®
2023. július 20. 18:02
Akkor csak diktáljon minél többet, mert alig várom, hogy szétessen.
Ugandai Bubu
2023. július 20. 17:22
Fordítsuk le Tuzson elvtárs szavait újmagyarról. Szétesik az EU, ami annyit jelent hogy sok puffogás után vagy kilépünk, vagy valahogy de facto, majd de jure kibasszák a kipcsak ballaszt-országot, ha nem hajlandó minimális változásokra sem, főleg a lopás, a hazudozás, meg a hatalmi ragadozás tekintetében. Az EU-hoz képest gyakorlatilag kerekítési hiba vagyunk, a magországok viszont nem akarnak szétesni... Hát hogy lehet ez Tuzson elvtárs? Nem jönnek az EU-s pénzek, ezért megy az óbégatás, sivalkodás...
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 20. 17:01
Az unió egyre jobban összezár. Már csak a csicska magyarok lógnak ki a sorból! Mindehol lmbtq, pride, műhús beveztések, liberálisok, niggerek. Mindenhol!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!