Tarjányi: Orbán nagyot téved abban, hogy a Nyugat vezető szerepe már elveszett (VIDEÓ)

2023. július 26. 21:04

A biztonságpolitikai szakértő szerint „a Nyugat előnye ledolgozható, de sok mindennek kell még történnie, hogy ez bekövetkezzen”.

2023. július 26. 21:04

„Korai volt Orbán Viktor részéről állást foglalni Kína hatalomátvételéről” – mondta el Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a Frontvonal legutóbbi adásában. Tarjányi arról is beszélt, hogy míg a miniszterelnöknek a Tusványoson elmondott beszédében abban igaza volt, hogy egyfajta tömbösödés zajlik, „de összességében rossz következtetéseket vont le a világban zajló folyamatokkal kapcsolatban” – jelentette ki a szakértő.

Tarjányi Péter arra is kitért, hogy „az orosz fél szándékos piacot befolyásoló akciókat hajt végre, mivel idén nagyon jó lett a gabonatermés, a kereslet pedig magas. Így a kínálati piacot akarja csökkenteni, hogy ezzel felverje az árat, és magát hozza előnyös helyzetbe” – sorolta.

Hozzátette, a következő hetekben 

az oroszok várhatóan nagy erőkkel fogják támadni odessza kikötőjét, amivel élelmezési válságot tudnak előidézni.

A biztonságpolitikai szakértő szerint „Oroszország az élelmezési válság alakításával a migrációs nyomásra is hatást gyakorol, amivel Európát tartja nyomás alatt folyamatosan”.

Orbán Viktor téved a Nyugat szerepét illetően Tarjányi szerint

Tarjányi azt is hangsúlyozta a műsorban, hogy Orbán Viktor abban nagyot téved, hogy a Nyugat vezető szerepe már tényszerűen elveszett volna.

„A nyugati szellemi tőke és a civilizációs fejlettség ugyanis jelentősen a keleti feltörekvő országok előtt jár”

– fogalmazott.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy „a Nyugat előnye ledolgozható, de nagyon sok mindennek kell még történnie, hogy ez bekövetkezzen”.

„Abszolút benne van, hogy a következő 10-15 évben fegyveres konfliktus robbanjon ki a Nyugat és Kína között” – hangzott el a beszélgetés során

A teljes adást alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. július 29. 10:18
Vezetőszerepe van a pénzmosásban, lopásban, korrupcióban ................ Magyaroknak törvényesen járó pénzt nem ukránoknak adta , hanem ukránokhoz betelepült német tőkések zsebeibe van . Haszonelvű Ursula a magyarok eus pénzét eun kívül vitte befektette német tőkébe , majd Ursulához kerül vissza mint magántőke . Magyarok pénze Európában kerül egyet Eus vezér magántőke lesz belőle . Pénzmosás lopás , két bűncselekmény Itt van a kutya elásva . Hogy hogy a kormány vette észre . Ursula hülye lett volna csak a semmibe háborúba a magyarok pénzét beönteni , saját céljára tulajdonára hasznosította . Brüsszel korrupció melegágy . Aljas brüsszeli tolvaj banda a magyarokat ekézik magukról a figyelmet terelik .
alenka
2023. július 27. 23:49
Puderezd be a csillogó fejed,mert buzis ...utána elolvasom,mit is írsz....
kukasmacska2
2023. július 27. 22:20
Az elemző úr hallott már arról, hogy egy előzéshez nem muszáj tovább gyorsulni, elég a mostani sebesség is, ha közben a versenytárs lelassul?
zakar zoltán béla
2023. július 27. 09:28
Mikrobolha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!