NMHH: Tele vannak hibával, egyoldalúak a hazai médiaszabadságról szóló nemzetközi jelentések

2023. július 29. 09:14

A riportok szerzői jellemzően a magyar médiaviszonyokkal szemben egyoldalúan kritikus személyek, illetve ilyen szervezetek munkatársai.

2023. július 29. 09:14

Tárgyi tévedések, módszertani következetlenség és egyoldalúság érhetőek tetten több, nemzetközi szervezet által publikált, médiaviszonyokat elemző jelentésben is – tartalmazza a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiaszabadság-jelentések értékelése című tanulmánya. A közleményükben azt írják: a magyarországi médiaviszonyokat számtalan nemzetközi szervezet elemezte az elmúlt években.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogat minden olyan kezdeményezést, amely a médiaszabadság és -pluralizmus helyzetének szakmai igényű felmérésére irányul. Felelős szabályozó szervként éppen ezért feladatának tekinti, hogy felhívja a figyelmet a jelentésekben felmerülő szakmai és módszertani aggályokra – fogalmaztak.

A jelentések kiegyensúlyozottságának mértékét és így megbízhatóságát is csökkenti – folytatták –, hogy a riportok szerzői jellemzően a magyar médiaviszonyokkal szemben egyoldalúan kritikus személyek, illetve ilyen szervezetek munkatársai. 

Az általuk képviselt állásponttól eltérő szakmai véleményeket pedig rendre mellőzik a kiadott dokumentumok.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a NMHH honlapjáról letölthető tanulmányban részletes elemzés olvasható a Freedom House, a Riporterek Határok Nélkül, valamint a Médiapluralizmus és Médiaszabadság Központja Magyarországot érintő jelentéséivel kapcsolatban. Végül hangsúlyozták: a hatóság bízik abban, hogy konstruktív kritikájával hozzájárul, hogy a jövőben szakmailag megalapozottabb és kiegyensúlyozottabb jelentések szülessenek a magyar médiaviszonyokról.

Az NMHH médiaszabadságról és médiapiacról szóló jelentései a következő linkeken érhetőek el: https://nmhh.hu/cikk/241039/Mediaszabadsagjelentesek_ertekelese és
https://nmhh.hu/cikk/234337/Mediapiaci_Jelentes_2022 – tartalmazza a közlemény.

(MTI)

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2023. július 29. 12:39
Valaki mást várt? Betegelmék, korrupt csicskák.
Perczel Éva
2023. július 29. 11:41
Jaj, ne legyünk ár ilyen szemérmesek! Ezek nem hibák, ezek durva hazugságok, de ez csak a normál libsi-komcsi üzemmód.
states-2
2023. július 29. 10:41
Folyt köv. Szemben a Nyugattal, ahol már azért is lecsukhatnak, ha ferdén nézel egy buzipedofilra.
states-2
2023. július 29. 10:39
Ezeknek a brüsszeli komcsiknak még mindig nem esett le, hogy minél többet hazudnak, annál nagyobbat buknak a hazai elvtársaik itthon. Annál is inkább, mert még a komcsi szavazók is szembesülnek azzal a ténnyel, hogy Magyarországon totális sajtó- és szólásszabadság van, mindeni annyit O1G-het például, hogy kicserepesedik a szája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!