Miért szerzett többségi tulajdonrészt az MCC a Libri Nyrt.-ben? – Szalai Zoltán az InfoRádiónak beszélt a befektetésről

2023. július 05. 23:17

A hallgatók arra is választ kaphattak, hogy a döntés üzleti befektetésként vagy kulturális misszióként fogható-e fel.

2023. július 05. 23:17
Szalai Zoltán

Szalai Zoltán, az MCC vezérigazgatója az Inforádió Aréna című műsorának vendége volt július 5-én, szerdán. A beszélgetés során többek között olyan kérdéseket szegeztek neki, hogy miért szerzett többségi tulajdonrészt az MCC a Libri Nyrt.-ben? Ez üzleti befektetés vagy kulturális misszió? Hol látszanak a szinergiák az alapítvány és a könyvpiac között?

Ezt is ajánljuk a témában

Befektetés a könyvek jövőjébe – a Libri Csoport többségi tulajdonosává válik az MCC

Az MCC 2021 áprilisa óta kisebbségi részvényese a Libri Csoportnak, ebben az időszakban a vállalatcsoport óriási fejlődést mutatott fel, üzletileg és pénzügyileg még sikeresebbé vált – közölték a felek. Az MCC részesedésének 98,41 százalékra történő növelésével a továbbiakban is stratégiai-pénzügyi befektetőként kíván hozzáadott értéket nyújtani a vállalatcsoport számára, a szakmai irányítás a könyvpiacon évtizedes tapasztalatokkal rendelkező menedzsmentnél marad.

Mindezek mellett szó esett a tehetséggondozásról is. Arra is fény derült, mivel foglalkozik az MCC, de Szalai Zoltán arra is választ adott, hogy milyen külföldi hálózatot és nemzetközi képzési lehetőségeket kínál az MCC Bécsben, Brüsszelben vagy Berlinben.

A teljes beszélgetést alább hallgathatják meg:

Nyitókép: MCC

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. július 06. 06:44
Örülök, hogy mi is képesek voltunk tanulni vmit Soros Gyurkától. Kutyaharapást szőrivel.
tapir32
2023. július 06. 01:07
A konzervatív oldal feladata az organikus társadalmi rend helyreállítása a liberáldeviánsok homogenizáló törekvései ellenében! A sorosista álcivil, politikai szervezetekkel szemben a valódi civil társadalom felépítése! A sorosista NGO-knak semmilyen társadalmi legitimációja nincs! Csak fizetett alkalmazottaik vannak. Ne hidd el, amit terjesztenek! Európa jövője a keresztény konzervativizmus! Ma ez a progresszív! A szabadság halálát a szabadságot minden határon túl kiterjesztő liberalizmus hozza el. A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. Ma már a nyílt társadalom utópiája egy anakronizmus. Ha egy utópia megvalósul, az mindig totalitarizmushoz vezet.
tapir32
2023. július 05. 23:59
Az EU-ban rendszerszintű korrupció van! Nem szabadna az EU-s, balliberális korrupciót beengedni Magyarországra! El kell határolódni a korrupt EU-s vezetőktől és képviselőktől! Freund, Leyden, Verhofstadt stb. féléktől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!