Másodfokon is tényleges életfogytiglanra ítélték az egykori rendőrgyilkost

2023. július 06. 10:53

Korábban egyszer már életfogytiglanra ítélték.

2023. július 06. 10:53
null

 A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészségnek az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye felidézi, hogy a férfi korábban Soós Lajossal és másik társával közösen többek között egy rendőrt is megölt.  A mostani ítélet szerint a férfi – miután a korábbi életfogytiglani büntetéséből feltételesen szabadlábra helyezték – hajléktalan életmódot folytatott Budapesten. 2008. augusztusában egy este egy XII. kerületi kiserdőben együtt vacsorázott egy másik hajléktalan férfival. Konfliktus alakult ki köztük, a férfi égésgyorsító folyadékkal öntötte le a sértettet, ruházatát meggyújtotta, és elhagyta a helyszínt. A sértett súlyos égési sérüléseibe röviddel a kórházba szállítását követően belehalt.

A tűzesetet követően büntetőeljárás nem indult, a bűncselekményről évekkel később az elkövető férfi önfeljelentéséből szerzett tudomást a hatóság.

A férfit első fokon a Fővárosi Törvényszék tavaly november 15-én bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel és különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettében, és életfogytig tartó szabadságvesztésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyben a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből kizárta. Az elsőfokú ítélet ellen az elítélt és védője felmentésért fellebbezett, ám a Fővárosi Ítélőtábla szerdán az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, így az elkövető élete végéig fegyházban marad – olvasható az ügyészségi közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Thomas Frey / DPA / AFP. Illusztráció.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2023. július 06. 13:31
Ahol nem muszáj, ne anonimizáljunk: Németh István az elkövető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!